“En…is er al nieuws?” Van mijn moeder, zussen, vriendinnen en zelfs kennissen uit een ver verleden krijg ik zowat elke ochtend hetzelfde berichtje nu ik de geplande deadline gepasseerd ben. Eigenlijk word ik echt heel erg chagrijnig van deze vraag. Het liefst zou ik antwoorden : “Wat denken jullie nou? Dat ik hier al 4 dagen met een baby zit, maar het gewoon lekker tegen niemand verteld heb! ALS ER NIEUWS IS, DAN HOREN JULLIE HET WEL!”. Maar dat zeg ik natuurlijk niet. “Nee, alles nog rustig”, is dus mijn standaard antwoord. Van ‘de dames’  zijn er inmiddels al 2 bevallen, waarvan eentje die eigenlijk 2 weken na mij was uitgerekend. Niet eerlijk, ik was nummer 2 op de lijst, het was mijn beurt!

Ik heb vanochtend een afspraak bij de verloskundige en na controle blijkt dat ik een deprimerende 0 cm ontsluiting heb. Het lijkt dus niet dat er echt al schot in de zaak zit. Hoewel dat volgens de verloskundige niks wil zeggen, want het zou nu zomaar ineens kunnen beginnen. Maar als er bij 40 weken en 7 dagen nog steeds geen baby is, dan kan ik bij de gynaecoloog terecht. Die afspraak staat al, maar ik hoop met heel mijn hart dat dit niet nodig zal zijn! En als er nieuws is, dan horen jullie het wel 😉

nl_NL