De Kinderboekenweek is dit jaar om te griezelen! Van 4 t/m 15 oktober staan alle BSO’s van Kibeo in het teken van de Kinderboekenweek en het bijpassende thema ‘Griezelen. Gruwelijk eng!’. Extra leuk: de kinderen zijn dit jaar de baas! Zij bepalen wat voor taal – en leesactiviteiten er deze week gedaan worden.

Kinderen mogen kiezen
Kibeo vindt taalontwikkeling en kinderparticipatie heel belangrijk en doet daarom ook dit jaar weer mee met de Kinderboekenweek. Het thema is ‘Griezelen. Gruwelijk eng!’ En dit jaar maken de kinderen zelf een griezelprogramma! Samen met vriendjes en vriendinnetjes verzinnen zij wat ze graag doen deze week. Monsters, spoken, zombies, heksen…al deze griezels staan centraal in de Kinderboekenweek. En er is veel mogelijk, maar hoe eng wordt het? Dat beslissen de kinderen zelf, zolang het maar met lezen en taal te maken heeft. Er kan bijvoorbeeld iemand van de bibliotheek langskomen en spannende verhalen voorlezen. Genoeg leuke activiteiten te verzinnen! Zo houden ze bij Kibeo Anemaetstraat op donderdag 12 oktober een griezelfeestje. De kinderen op de BSO maken die middag een eigen griezelverhaal. Brrr..wat spannend!

Een griezelige verrassing
Ook voor alle medewerkers is het dus een verrassing wat er op de buitenschoolse opvang (BSO) gaat gebeuren. Zij motiveren en stimuleren de kinderen om op ideeën te komen. Zo liggen er overal spannende kinderboeken op de vestigingen ter inspiratie. Ook helpen ze natuurlijk met het opzetten van de activiteiten. Dat belooft een spannende week te worden!

ar