Vorig jaar schreef ik mijn eerste blog over de hectische start van het schooljaar. Ik zou dat stuk hier zo kunnen knippen & plakken, want ook nu is het weer rennen, vliegen en oh zo spannend zo’n nieuwe schooljaar! De grote meiden zitten weer een groep hoger met nieuwe juffen. En onze kleine Kaat is gestart op de peutergroep en haar laatste jaartje op het KDV.

Naast alle drukte die de kinderen hebben, is er dit schooljaar nog iets speciaals: ook ík zit weer op school! En net als de kinderen vond ook ik de eerste dag reuze spannend; met welke mensen zit ik in de klas, hoe ziet het programma eruit en de grootste vraag ‘zou ik het redden naast mijn werk en gezin?’. Op dat laatste kan ik nu nog geen antwoord geven, maar één ding weet ik wel: ik word er enorm blij van! Mijn schooldag voelt als een uitje, met uitdagende opdrachten en leuke klasgenoten.

Het is enorm leuk om het met de kinderen te hebben over de eerste schoolweken. Zo stellen we samen doelen, bespreken we wat ze leuk vinden op school en wat ze toch echt liever niet doen. Zeker nu Fien een bovenbouwer is, krijgen deze gesprekken meer inhoud.

En dan hebben we nog Kaat, die ook gestart is op haar nieuwe groep. Kaat voelde, in tegenstelling tot iedereen, helemaal geen spanning op haar eerste dag. Na 5 minuten zei ze: je moet nú naar huis mama! Heerlijk is het om zo een schooljaar te beginnen.

Natuurlijk kijken we ook wel weer uit naar de volgende vakantie!

nl_NL