Ik heb een date met m’n cursusvriendinnen. Oftewel ‘de dames’ zoals M. ze noemt. Nu onze ZwangerTotaal cursus is afgelopen, willen we elkaar toch nog een keertje zien voordat de babyboom losbarst. De afgelopen weken hadden we bijna dagelijks contact met elkaar via een whatsappgroep, maar dat is toch niet hetzelfde als elkaar live zien.
We spreken af op een terrasje en vormen een ware attractie voor de overige mensen op het terras. Hilariteit alom als de ene na de andere bolle buik komt aangewaggeld (ja, de waggelpas is nu definitief ingezet). Ook onze bestelling valt op tussen alle bier en wijn: 3 verse muntthee, 2 spaatjes rood en 1 cola light. Na bijna 9 maanden heb ik er nog steeds totaal geen moeite mee om alcohol te laten staan. Alles voor de baby!
We hebben een gezellig groepje en het is fijn om met meiden te kletsen die hetzelfde meemaken. Uiteraard nemen we alle kwaaltjes door (slecht slapen, boksende baby’s, pijn in de benen, weinig lucht, last van maagzuur, opgezwollen enkels…echt, je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft er wel last van). En alle potentiële oplossingen (in bed een voedingskussen omhelzen, Rennie maagtabletjes slikken, met je bord op je buik achteroverleunend eten, etc.) bespreken we ook uitgebreid. Maar behalve klagen kunnen we ook heel fijn kletsen en lachen samen. Ik denk dat ik hier een paar hele fijne vriendinnen aan over ga houden. En was dit mijn laatste uitje voor de baby er is? Ik wacht in spanning af!

nl_NL