Op woensdagavond 1 november was er brand bij Kibeo Schoener. Het houten schuurtje op het plein van de peuters is volledig verloren gegaan. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse, waardoor de schade beperkt is gebleven.

Er is geen schade aan de groepsruimtes van de peutergroep en de BSO. De brandweer heeft metingen verricht en er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. De kinderen kunnen dus gewoon komen spelen.

“Er is brand geweest, de berging op het plein van de peuters is helemaal verloren gegaan. Al het buitenspeelgoed van onze peuters was hierin opgeslagen, zoals loopfietsjes, karretjes, tractor, ballen en schepjes, etc. We vinden dit heel jammer, maar we zijn blij dat het alleen spulletjes zijn. We vinden het vooral vervelend dat er nu onzekerheid is voor de peuters, de ouders en de medewerkers.

De medewerkers zijn erg geschrokken, maar pakken het echt geweldig op. Ze besteden vooral aandacht aan de kinderen. In de kring hebben we besproken met de peuters dat er brand is geweest en ze daardoor geen speelgoed hebben, maar dat er snel nieuw speelgoed komt. De school en de directrice zijn heel betrokken, hier zijn we heel dankbaar voor. De peuters kunnen, samen met de kleuters, op het plein van groep 1/2 spelen en de school deelt graag het speelgoed. Hier zijn we natuurlijk heel blij  mee.

Met elkaar proberen we het beste ervan te maken. ”