Verschillende BSO-vestigingen van Kibeo hebben onlangs meegedaan aan de workshop van het project van Schoon Zeeland over zwerfafval en plastic soep. Vorig jaar was de workshopserie zo succesvol, dat ook dit jaar de BSO-kinderen bij Kibeo ermee aan de slag zijn gegaan. Een leerzame en leuke activiteit!

Leren over duurzaamheid 
In de workshop stond het thema duurzaamheid centraal. De onderwerpen van de workshops werden op een creatieve en interactieve manier vormgegeven. Zo gingen de BSO-kinderen zelf aan de slag. Tijdens de workshop ‘Giftig beestje’ hebben de kinderen samen met een docent van MEC de Bevelanden besproken wat je doet met een lege, maar toch nog giftige batterij en waarom oplaadbare batterijen beter zijn. Een gave, maar ook leerzame workshop!

Workshops door Schoon Zeeland
De BSO’s in Zeeland krijgen deze workshops gratis aangeboden vanuit de campagne Schoon Zeeland; een campagne voor een mooie, schone buurt, wijk, school, sportveld of strand. Schoon Zeeland is een initiatief van de 5 Zeeuwse centra voor Natuur- en Milieueducatie en de Zeeuwse gemeenten. De Zeeuwse gemeenten, die verenigd zijn in het Openbaar Lichaam Afvalstoffenverwijdering Zeeland, dragen financieel bij aan dit project. Doel van Schoon Zeeland is de groeiende hoeveelheid zwerfafval tegen te gaan, onder meer door educatie aan kinderen.

Vestigingen die aan de slag zijn gegaan met de workshop 
Kibeo Stengeplein in Heinkenszand
Kibeo Elvis Presleylaan, Reigerstraat, Bergweg, Kuyperlaan en Frambozestraat in Goes
Kibeo Egelantierstraat in ‘s Gravenpolder
Kibeo Boogstraat in ‘s Heer Arendskerke
Kibeo Burg. Sandbergstraat in Krabbendijke
Kibeo Montessoristraat en Slotstraat in Kruiningen
Wiedewei Vroonlandseweg in Kapelle
Kibeo Sportweg in Kwadendamme
Kibeo Nieuwstraat in Kamperland
Kibeo Scheldestraat in Lewedorp
Kibeo Groenedaal in Kloetinge
Kibeo Moerplein in Yerseke
Kibeo Julianastraat in Wissenkerke
Kibeo Eendracht in Hansweert
Kibeo Cromvlietstraat in Rilland
Kibeo Stadspolderlaan in Kortgene

nl_NL