Onze Wiedewei collega Carola is Pedagogisch Professional van het jaar 2019! Dat maakte Marike Vroom, hoofdredacteur vakblad Kinderopvang, bekend bij het Openingsevent Week van het Jonge Kind op vrijdag 5 april. Carola kreeg van de jury, de bezoekers van het congres en van de online stemmers op kinderopvangtotaal.nl de voorkeur boven de twee andere genomineerden.

Ambassadeur van het vak
De prijs die Carola hiermee heeft gewonnen bestaat onder andere uit een Quebble communicatiepakket, een beeldje en een opleidingsvoucher ter waarde van € 650,-. Daarnaast is ze dit jaar ambassadeur van het vak als Pedagogisch Professional! Haar doel is om de groene kinderopvang nog meer op de kaart te zetten.

Wat zegt de jury over Carola?
De jury zegt het volgende over Carola: ‘Carola is een groene vakvrouw, zowel binnen haar eigen organisatie als daarbuiten. Ze integreert groene kinderopvang en het werken in de natuur op de locatie(s). Buiten het ‘groene’ aspect heeft Carola echt een visie op de kinderopvang en de huidige ontwikkelingen die er spelen. Carola is iemand die kijkt naar de mogelijkheden en uitdagingen. Ze weet hoe ze ideeën over kan brengen en bereikt hiermee alle lagen van de organisatie. Hierdoor heeft ze ook haar management meegekregen in het ontwikkelen van groene kinderopvang. Ze is een voorbeeld voor haar collega’s en creëert bewustzijn bij hen op een natuurlijke spontane manier met humor. Daarnaast gaat ze in gesprek met ouders, met groene kinderopvang als leidraad. Zo creëert ze draagvlak onder ouders en neemt ze vooroordelen weg.’

De juryleden
De jury bestond uit Mariëtte Hamer (SER) (voorzitter), Ivy Koopmans (plaatsvervangend voorzitter, SER), Louis Tavecchio, Betsy van de Grift, Sharon Gesthuizen (BMK), Magda Heijtel (BK), Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Marijke Schuurkes (voorzitter PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang).Het initiatief van deze verkiezing kwam van Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvangtotaal. Het plan is om de verkiezing vanaf nu jaarlijks te organiseren.

We zijn natuurlijk enorm trots dat we onze collega Pedagogisch Professional van het jaar 2019 mogen noemen. Van harte gefeliciteerd Carola!

nl_NL