Inmiddels zijn we vanwege de coronacrisis alweer een aantal weken van thuiswerken met het hele gezin onderweg. In het begin was het flink wennen, maar met het creëren van een eigen plekje in huis voor iedereen en het invoeren van een vast dagritme ging het prima.

Tussen de meiden onderling ging het meestal goed. Natuurlijk was er weleens een discussie of ruzie. Dan was het de hoogste tijd voor het maken van een ommetje of invoeren van wat quality time door middel van het spelen van spelletjes of lezen van boekjes.

De meiden hebben dankzij de inzet van hun juffen met plezier hun schoolwerk gedaan. Naast de leerstof hebben ze ook een heleboel andere vaardigheden geleerd. Zo kunnen ze op vele manieren in contact komen met klasgenoten, leerden ze beter typen en heel goed op hun beurt wachten, want… door elkaar praten in een digitaal gesprek is geen goed idee!

Afgelopen zondag vierden we ook een heus coronaproef verjaardagsfeest, Jet werd 10 jaar! Ze was vooraf erg verdrietig omdat we geen groot feest konden vieren, maar wát hebben we er een leuke dag van gemaakt! Op verzoek van Jet zelf zijn we de dag gestart met een cadeau-parcours. Ze moest hierbij allerlei leuke opdrachten uitvoeren voor een aantal kleine cadeautjes. Vanuit de voortuin deelde ze vervolgens traktaties uit en in de achtertuin kwam er om de beurt wat bezoek. Met een beetje creativiteit maak je er dan toch een hele leuke dag van!

En toen was het ineens meivakantie…

Hoe moeten we nu alles organiseren en vooral wat kunnen we doen om de verveling tegen te gaan? De meiden zijn wel toe aan ‘lekker even niets doen’. De komende dagen gaan we eens kijken welke activiteiten we kunnen gaan doen. Er zijn gelukkig heel veel tips te vinden op internet waar we vast iets leuks uit kunnen kiezen!

Meer verhalen van Vivian lezen? Klik hier!

 

nl_NL