Dag Sinterklaasje… welkom kerstboom!

Drie heerlijke weken vol verwachting zitten er weer op, wat hebben we weer genoten! De meiden zijn enorm verwend en samen hebben we genoten van gezellige momenten. Pepernoten bakken, surprises en gedichten maken én we hebben natuurlijk veel cadeautjes uitgepakt.

Zelf vind ik het ieder jaar wel weer spannend om uit die ellenlange verlanglijstjes de meest geschikte cadeaus te kiezen. Stiekem worden het altijd meer cadeautjes dan gepland natuurlijk, maar er moeten ook keuzes gemaakt worden. Gelukkig bleek ook dit jaar mijn angst niet gegrond, de dames waren dolgelukkig met alles wat ze gekregen hadden.

Voor Fien was haar cadeau een schot in de roos! Waar ze normaal om kwart over zeven uit bed gesleurd moet worden, staat ze nu ieder ochtend te turnen op haar oefenbalk. Dankjewel, Sinterklaasje!

Jet zag dit jaar ook voor ons als ouders een groot voordeel aan het sinterklaasfeest. Ze vertelde me dat het Sinterklaasfeest toch écht wel veel fijner voor ons was dan een verjaardag. Waarop ik aangaf dat ik beide feesten leuk vind. ‘Maar dit kóst jullie ten minste helemaal niets!’, was hierop haar bijdehante antwoord. Daar had Jet natuurlijk wel een punt ;)!

Fien en Jet schakelden na Pakjesavond weer heel makkelijk om; de Sint zit op de boot naar Spanje en wij gaan richting Kerst. Voor onze peuter is dit natuurlijk een stuk lastiger. Wanneer je niet oplet zing je met Pasen nog Sinterklaasliedjes (best gezellig, maar niet echt mijn ding). Op het Kinderdagverblijf vertelden de juffen dat ze direct na Sinterklaas de kerstboom gingen opzetten, dan is de goedheiligman zo weer “vergeten”. Dit leek me een goede tip, dus op 6 december ben ik samen met Kaat een Kerstboom gaan uitkiezen. Het werkte! De hele middag was ze vol van de boom die we hadden uitgekozen. Toen hij eenmaal binnen stond wilde ze ‘m meteen versieren. Over de Sint heb ik haar die middag niet meer gehoord en toen ik haar naar bed bracht, wilde ze een verhaaltje lezen over een kerstboom. Ik zeg: missie geslaagd.

 

nl_NL