Al wekenlang vertelt Jaimy ons dat hij bijna vier jaar is en dat hij dan naar de basisschool gaat. Hoe goed hij het ook naar zijn zin heeft bij ons, hij kan niet wachten om ‘groot’ te zijn. De basisschool is voor (bijna) 4-jarigen vaak een magisch woord. Het is leuk, nieuw, interessant en spannend tegelijk.

Via de Victor de Verkenner groep is Jaimy al een paar keer wezen wennen bij juf Judith van groep 1. Het ging heel goed en hij kwam steeds enthousiast terug. Dan is het eindelijk zover; zijn laatste dag bij ons. We vieren zijn verjaardag, knuffelen nog even lekker met hem en wensen hem veel plezier op de basisschool. We gaan hem missen.

Het leuke van het werken op een kindcentrum is dat je veel contact hebt met school, in ons geval openbare basisschool de Tweemaster. Hierdoor zien we de kinderen en hun ouders nog geregeld. Al na één van de eerste dagen van Jaimy op school komen we zijn moeder tegen. Het gaat heel goed met hem, maar die ochtend had hij groot verdriet. “Ik wil weer terug naar juf Regina en juf Jeannette!” had hij snikkend geroepen. Even later zien we hem met een grote lach op zijn gezicht op het schoolplein spelen.

Kleine kinderen willen graag groot zijn. En als ze groot zijn, willen ze af en toe heel graag nog even klein zijn. Pas kwamen we Jaimy weer tegen. Toen we vroegen hoe het op school was zei hij: “Heel leuk! Maar als ik zestien ben kom ik weer bij jullie!”

de_DE