Veelgestelde vragen

1. Welke vestigingen blijven open?
We hebben de huur van de vestiging aan de Akelei in Dirksland van 2BKidz overgenomen. Hierdoor kun je na 31 maart op de vertrouwde opvanglocatie terecht voor je kind.
De BSO in Achthuizen gaan we ook voortzetten. Dit wordt Kibeo Kloosterstraat.
Voor opvang in Oude-Tonge kun je terecht bij Kibeo van Halenstraat.

2. Hoe zit het met het LRK-nummer?
Deze blijven hetzelfde als de nummers van 2BKidz. In overleg met de gemeente kunnen de we de LRK-nummers van 2BKidz voortzetten. Dit betekent dat je alleen de naam van de houder wijzigt via toeslagen.nl. Als je per 1 april bij Kibeo bent ingeschreven, hoef je je toeslag dus niet stop te zetten en opnieuw aan te vragen.

3. Wordt Akelei ook een Kibeolocatie?
Ja, dit wordt een Kibeo-locatie. Naar aanleiding van de geïnventariseerde wensen onder ouders, was het Kibeo-concept het best passend.

Je kunt hier terecht voor dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Je kind speelt met leeftijdsgenootjes in de groepen.

Ook kun je tot het najaar 2018 terecht voor naschoolse opvang. Eind 2018 is er BSO op de verschillende scholen. De voorschoolse opvang is alleen in de scholen. Tijdens de vakanties kan je kind naar de Vakantiemix komen bij Kibeo aan de Molenlaan, Hondsgalgweg of bij Wiedewei Sommelsdijk.

5. Moet mijn kindje ingeschreven zijn bij Kibeo, om op dinsdag 3 april bij de Akelei terecht te kunnen voor opvang?
Ja, we hebben de persoonsgegevens van jou en je kindje nodig, ook willen we weten welke opvang je nodig hebt; denk aan dagen, tijden of speciale zaken waar jouw kindje behoefte aan heeft. Dit kun je doen via kibeo.nl bij de knop ‘Inschrijven’ rechtsboven of je kunt contact opnemen met de afdeling Klantrelatie via 0113 760 250.

6. Hoe zit het met de facturatie in het algemeen en in het bijzonder voor de opvang in april?
De factuur voor de opvang in april wordt halverwege april gefactureerd. Daarna wordt de opvang vooraf gefactureerd. Dit betekent dat de facturen voor de opvang in april en mei vrijwel tegelijk of kort na elkaar komen.

7. Hoe laat zijn jullie vestigingen open?
Voor de dagopvang zijn onze standaardopeningstijden 7.30 uur – 18.00 uur. Heb je het pakket ‘Altijd anders’, dan kun je voor dat tarief vanaf 7.00 uur terecht.
Voor BSO zijn de standaardopeningstijden:

Voorschoolse opvang 7.00 uur – 8.30 uur
Naschoolse opvang 15.00 uur – 18.00 uur
Naschoolse opvang op woensdag en vrijdag 12.00 uur -18.00 uur

Verlengde opvang; vroeger brengen of later halen, is mogelijk bij voldoende aanmeldingen en tegen een hoger tarief, vraag bij de afdeling Klantrelatie naar de mogelijkheden.

8. Blijven de vertrouwde medewerkers werkzaam op de vestiging?
Dit is afhankelijk van onder meer de wens van de medewerkers. Alle medewerkers worden in de gelegenheid gesteld om te solliciteren. Afhankelijk van de wensen van de medewerker en of wij ze geschikt achten worden medewerkers aangenomen. Ook zullen we één of meerdere Kibeo medewerkers aanstellen op de Akelei. Op deze manier kunnen de nieuwe collega’s goed ingewerkt worden in de werkwijze en het beleid van Kibeo.
Sowieso komen er op de vestiging aan de Akelei minder medewerkers werken, omdat het personeelsbeleid niet heel efficiënt was. Dit was ook een reden waardoor 2BKidz in de problemen is gekomen.

9. Hoe is jullie vervoer geregeld?
Kibeo vindt het belangrijk kinderen in hun eigen dorp of (school)omgeving op te vangen. Daarom zit de BSO vaak in of dichtbij school. Vooralsnog kun je tot het najaar naschoolse opvang kiezen bij Kibeo Akelei, daarna is BSO in de school. We halen de kinderen lopend van de 2 basisscholen in Dirksland op. De kinderen uit omliggende dorpen worden niet per bus opgehaald. De kinderen uit Melissant kunnen terecht bij Kibeo Binnenweg Melissant. Kinderen uit Den Bommel, die nu BSO afnemen in Achthuizen, kunnen terecht bij Kibeo Nassaustraat in Den Bommel.

10. Hoe zit het met ruilen?
Bij Kibeo kun je gebruik maken van twee keer per maand gratis ruilen, wanneer je voldoet aan de voorwaarden die hiervoor gelden (zie reglement).
Bij Littels opvang op contract is het niet mogelijk om te ruilen. Dagdelen of uren via het reserveringssysteem kun je tot 72 uur van te voren kosteloos annuleren.

11. Hoe is het met uitstapjes geregeld?
Zowel Kibeo, Wiedewei als Littels doen geen uitstapjes met de kinderen, onze enthousiaste pedagogisch medewerkers op de vestiging maken van elke dag een avontuur. We proberen juist zoveel mogelijk activiteiten in huis te halen. De omgeving van de opvang voldoet aan alle eisen in het kader van veiligheid, als je op stap gaat is dit niet meer het geval. Met als gevolg dat er meer risico’s zijn.

De activiteiten zijn een mix van leuke en leerzame bezoekers, zoals lammetjes, de brandweer, de ambulance, sportmedewerkers, workshops van recyclen is een kunst, de travelling piano. Verschillende ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd en we werken veel samen met lokale verenigingen en clubs. Voor BSO-kinderen worden ook sport-BSO, Sparkels of andere naschoolse activiteiten aangeboden. Daarnaast beschikken onze BSO’s bij scholen over ruime, goed ingerichte pleinen.

12. Hoe ziet vakantieopvang er bij jullie uit?
Tijdens de schoolvakanties vieren we op de BSO de VakantiemiX. Iedere vakantie bieden we een afwisselend, uitdagend en vooral actief vakantieprogramma bij verschillende buitenschoolse opvang. Iedere dag worden 3 leuke activiteiten georganiseerd. Dit is variërend van sport tot voorlezen, van knutselen tot koken. Je kind mag altijd zelf kiezen of hij of zij aan de activiteiten deelneemt.

Dankzij de flexibele inzet van je vakantiedagdelen, kun je zelf bepalen waar en wanneer je kind komt meespelen. Je zit niet vast aan vaste dagen of iedere vakantie en je kan elke vakantie zelf je locatie kiezen. Het inschrijven van je kind gaat via kibeo.nl.

Je kind kan naar de Vakantiemix komen bij Kibeo aan de Molenlaan , Hondsgalgweg of bij Wiedewei Sommelsdijk.

13. Gaan jullie het gebouw opknappen?
Eerst worden kleine verschillen zichtbaar zoals logo’s, banken en lampen. Ook volgen medewerkers (introductie)cursussen, ze worden dan al gestimuleerd om te kijken naar de indeling van de groepsruimte. In de loop van het jaar wordt de huisstijl verder worden doorgevoerd.

14. Hoe zit het met korting met Curamare?
Wij hebben geen afspraken met Curamare zoals 2BKidz dat wel had. Deze korting kunnen we dus niet bieden, we staan wel open voor contact met Curamare.

 

Heb je nog vragen die hier niet zijn beantwoord? Mail klantrelatie@kibeo.nl of bel ons via 0113 760 250. Je kunt natuurlijk ook terecht bij de vestigingsmanager Marissa Meijer.

 

Disclaimer: aan de gegeven informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De gegeven informatie is gebaseerd op situatie zoals deze bekend was op  16-03-2018