Kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) doen weer mee aan de workshops van het project van Schoon Zeeland over zwerfafval en plastic soep. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk! De kinderen leren van alles over zwerfafval en hoe je dit kan verminderen.

De komende tijd gaan diverse BSO’s van Kibeo aan de slag met een leuke en milieubewuste workshop van Schoon Zeeland. De kinderen krijgen de workshop ‘Pulp en Papier’. In deze workshop leren de kinderen hoe je minder papier kunt gebruiken en gaan ze zelf oud papier recyclen.

Duurzaamheid staat voorop
In de workshops staat het thema duurzaamheid centraal. De onderwerpen van de workshops worden op een creatieve en interactieve manier benaderd. Kinderen gaan zelf aan de slag om te onderzoeken waaruit een afvalproduct bestaat en geven hier met hun eigen creativiteit een nieuwe functie aan.

Workshop aangeboden door Schoon Zeeland
De Buitenschoolse Opvangcentra in Zeeland krijgen deze workshops gratis aangeboden, vanuit de campagne Schoon Zeeland; een campagne voor een mooie, schone buurt, wijk, school, sportveld of strand. Schoon Zeeland is een initiatief van de 5 Zeeuwse centra voor Natuur- en Milieueducatie en de Zeeuwse gemeenten. De Zeeuwse gemeenten, die verenigd zijn in het Openbaar Lichaam Afvalstoffenverwijdering Zeeland, dragen financieel bij aan dit project. Doel van Schoon Zeeland is de groeiende hoeveelheid zwerfafval tegen te gaan, onder meer door educatie aan kinderen. Zie ook: www.schoonzeeland.nl

Vestigingen die aan de slag zijn gegaan met de workshop
Kibeo Spoorlaan in Wemeldinge
Kibeo Slotstraat in Kruiningen
Kibeo Julianastraat in Wissenkerke
Kibeo Eendracht in Hansweert
Kibeo Groenendaal in Kloetinge
Kibeo Reigerstraat in Goes
Kibeo Sportweg in Kwadendamme
Kibeo Egelantierstraat in ’s Gravenpolder
Kibeo Moerplein in Yerseke
Kibeo Kuyperlaan in Goes
Kibeo Nieuwstraat in Kamperland
Kibeo Stadspolderlaan in Kortgene
Kibeo Burg. Sandbergstraat in Krabbendijke
Kibeo Scheldestraat in Lewedorp
Kibeo Cromvlietstraat in Rilland
Kibeo Bergweg in Goes
Kibeo Elvis Presleylaan in Goes
Kibeo ‘t Saamdeel in Kapelle
Kibeo Frambozenstraat in Goes
Kibeo Kamperfoeliestraat in Goes
Kibeo Oostendestraat in Hoedekenskerke

nl_NL