Een tijd geleden ging ik met Kaat voor de (voorlopig) laatste keer naar het consultatiebureau waarbij er onder andere een ogentest gedaan werd.
Kaat kreeg een “piratenbril” op waarbij ze met één oog plaatjes moest benoemen die steeds kleiner werden. Ze kon de kleine plaatjes net niet zien. Maar ik twijfelde een beetje aan haar inzet, het leek alsof ze er niet zo’n zin in had. Een half jaartje later nog maar eens terugkomen was het advies.

In februari gingen we weer en opnieuw bleef ze, ondanks dat ze enorm haar best deed, op hetzelfde regeltje hangen. Op advies van de arts hebben we een afspraak bij de oogarts gemaakt waar we op een maandag in april terecht konden. Er werden nogmaals verschillende testen gedaan en het bleek dat Kaat echt wel een bril nodig heeft.

Gelukkig was ze heel stoer en vond ze het alleen een beetje spannend en leuk om een bril uit te mogen zoeken.
Dus meteen op woensdagmiddag naar de stad, waar we met z’n allen een leuke bril hebben uitgekozen. Mét Frozen figuren erop, op de binnenkant van de poten, dat vond ik zelf dan weer wel zo mooi😉

Op vrijdag mochten we de bril ophalen en zo hadden we binnen een week ineens een dochter met bril! Kaat was vooral blij met de Frozen brillenkoker die erbij zat.

De eerste week was het erg wennen en moesten ook de pootjes nog een keertje bijgesteld worden. Maar zette ze hem wel zelf op.
De tweede week merkte ik dat ze hem steeds minder vaak pakte en dus weinig op had.
Ik vroeg haar af en toe de bril op te zetten maar wilde niet pushen, ze moest immers geen hekel aan die bril krijgen.

Afgelopen zaterdag stond ik langs de lijn tijdens de voetbalwedstrijd van Jet en vertelde dit aan andere ouders. Een vader met brildragende dochters gaf de tip duidelijk te zijn: ze heeft een bril en die hoort op haar neus. Dan is ze er het snelst aan gewend en ben je hem ook niet kwijt…

Daar zat natuurlijk ook wel wat in! Nu na drie dagen kan ik merken dat ik al veel minder vaak moet zeggen dat ze hem op moet zetten of de bril moet zoeken. Zo zie je maar weer dat ook hierin duidelijk voor kinderen heel prettig is!

nl_NL