Eindelijk is het ervan gekomen, we hebben een moestuin! Kaat is helemaal in haar nopjes en ze kan niet wachten tot we kunnen gaan oogsten.

Er ging best wat aan vooraf. De afgelopen jaren liep Pip, onze Franse hangoor, los in de tuin. En ja, dan is een moestuin niet echt een optie. We hebben wat geprobeerd in bakken van 1 meter hoog, maar daar sprong hij gewoon op en at de bak leeg. Om toch weer wat groen in onze tuin te kunnen zetten, heeft Pip nu een mooi buitenverblijf en wij een moestuin(tje).

’s Avonds zijn de tomaatjes, aardbeien en broccoli in de nieuwe moestuin gezet. De ochtend erna kon Kaat al goed zien dat het gegroeid is, erg knap! Ik zelf ben erg benieuwd of het een succes wordt, want ik twijfel of we op tijd waren met overplanten. We zullen het zien..

Wat is het leuk om te merken dat Kaat de afgelopen weken zoveel meer geïnteresseerd is in alles wat bloeit en groeit. Zo fietsten we laatst langs de akkers en wilde ze bij ieder veld weten wat er stond. Na een half uur fietsen herkende ze de verschillende gewassen en kon ze vertellen wat er groeide, zoals graan, aardappelen, uien, maïs en suikerbieten. Later bleek, bij een ritje in de auto, dat ze dit goed opgeslagen had. Ze vertelde alles tot in detail aan haar grote zussen.

Dat Kaat groenten en fruit mooier maakt dan het eigenlijk is, bleek later in de supermarkt. Ze zag een doosje groene thee met cranberry staan en vroeg mij of dit Paradijsjesthee was. ‘Wat bedoel je?’, vroeg ik. ‘Nou dit zijn toch paradijsjes?’, zei ze al wijzend naar de cranberry’s. Ik moest even denken en daarna schoot ik in de lach. Het waren geen pa-radijsjes, maar cranberry’s. Die lijken er wel op!

nl_NL