Op dinsdag 15 mei staat de natuur, het buiten zijn en het spelen in de groene omgeving centraal! Deze dag vieren alle vestigingen van Wiedewei, de groene tak van opvang binnen Kibeo, namelijk de Dag van de Groene Kinderopvang. In deze editie staat de samenwerking en verbinding tussen kinderopvang, onderwijs, ouders en de buurt in de spotlights. Want samenwerken en samen spelen is samen groeien!

Tijdens de Dag van de Groene Kinderopvang wordt elk jaar extra aandacht gegeven aan de natuur en groene activiteiten in de kinderopvang. De derde dinsdag van mei staat bij alle Wiedewei vestigingen in het teken van samenwerken en verbinden.

Lekker feesten bij de BSO
Bij de groene buitenschoolse opvang (BSO) houden alle kinderen een groei- en bloeifeest. Deze middag maken ze er samen met ouders, familie, juffen en meesters een gezellig feestje van. Tijdens deze dag gaan ze een schatkist zoeken, banden rollen en planten (zoals tomaten, andijvie, snijbiet en zonnebloemen) stekken met heel de groep. Gezellig! En een feest is natuurlijk niet compleet zonder lekkere hapjes. Zo is er een limonadebar en bakken de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers en gasten heerlijke broodslierten.

fr_FR