Naam: Carola Mol- van Dam
Plaats: Nieuwdorp
Contact: 0113-612413, 06-29155712 cmvd@xs4all.nl
Opvangdagen: van maandag t/m vrijdag
Opvangtijden: van 06.30-18.00 uur (tijden in overleg)

gastouder carola mol-van damIk ben Carola Mol-van Dam. Ik ben 46 jaar en woon in Nieuwdorp. Ik ben sinds 2000 getrouwd met Michiel en we hebben samen een dochter Manon (2004) en een zoon Max (2006). We hebben 2 katten. Ik heb jaren op kantoor gewerkt en daarnaast op mijn neefje en nichtje gepast. Toen mijn eigen kinderen geboren waren, kreeg ik steeds meer behoefte om met kinderen te werken. Na veel getwijfel heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gestopt met werken op kantoor. Sinds 2009 werk ik fulltime als gastouder via Kibeo. Ik heb mijn diploma SPW3 kinderopvang behaald en sta ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang.

Ik bied nu opvang van 6:30 uur tot 18:00 uur. In overleg is het altijd mogelijk om andere tijden af te spreken. Regelmatig eten kindjes ook s’ avonds mee. Ik heb momenteel 5 gastkindjes in de leeftijd van 2 jaar tot 8 jaar. Wanneer je op zoek bent naar een leuk opvangadres voor uw kindje of kinderen. Er is nog wel ruimte voor extra speelkameraadjes!

We wonen dus in Nieuwdorp in een 2-onder-1-kapwoning met een grote kindvriendelijke achtertuin met diverse speeltoestellen. Vlakbij is ook een grote speeltuin waar we graag naartoe gaan.

Wat ik belangrijk vind:

  • Dat je kindje zich op haar of zijn gemak voelt bij ons en hier graag komt.
  • Je kindje moet zichzelf kunnen en mogen zijn en moet zich kunnen ontplooien.
  • Je kindje komt in een kleinschalige opvangvorm terecht, waar het lekker knus en huiselijk aanvoelt.
  • Een goede lichamelijke verzorging.
  •  Zorgen voor gezonde voeding.
  • Respect hebben voor elkaar, naar elkaar luisteren.
  • Tijd voor elkaar hebben, samen dingen doen, leren van elkaar.
  • Stimuleren van taal, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling.

Met de kinderen ga ik bij mooi weer graag naar buiten voor een wandelingetje of fietstochtje. Even naar de geitjes, schaapjes of koetjes kijken. Of om een boodschap of even naar de brievenbus. Er is altijd wel een reden om even lekker buiten te zijn. Verder knutsel ik graag, lezen we boekjes, zingen we liedjes, bakken we koekjes en kunnen de kinderen zich vermaken met allerlei soorten speelgoed. Ik heb speelgoed voor alle leeftijden en er komen nog steeds nieuwe spulletjes bij! Regelmatig wissel ik de bakken om zodat er steeds weer wat te ontdekken valt. Er is genoeg ruimte om lekker te kunnen spelen (zowel binnen als buiten).

Kindjes die nog slapen hebben bij ons een campingbedje op een “eigen” kamer (altijd dezelfde kamer). We houden in principe de slaaptijden van thuis aan voor zover deze overeenkomen met het halen en brengen van de kinderen van en naar school. Eventueel passen we de slaaptijden in overleg met de ouders hierop aan.

Ik vind het heerlijk om gastouder te zijn. Het hier is soms een drukke maar gezellige boel. Regelmatig is er om half 8 s’ morgens al een disco gaande. Of de huiskamer staat volgebouwd met hutten van stoelen en dekens. Maar dat is zo weer opgeruimd. Ik geniet nog elke dag van hun kijk op de wereld. En ik hoop hier nog lang van te mogen genieten.

Meer weten of eens binnenkijken? Neem vrijblijvend contact met mij op.