Naam: Foka van Hoek
Plaats: Kapelle
Contact: 0113-344665
Opvangdagen: In overleg
Opvangtijden: Tussen 7.00- 19.00 (in overleg)

gastouder foka van hoekMijn naam is Foka van Hoek. Ik ben getrouwd met Marco en samen hebben wij 5 kinderen: Sigrid(1994, uitwonend), Dorine(1996, uitwonend), Laura(1998), Matthias(2001), en Ewout(2004).

De kinderopvang vindt plaats in een huiselijke sfeer in een vrijstaande woning met een ruime afgesloten tuin. De woning ligt in een rustige wijk in Kapelle. In de directe omgeving zijn veel speel- en wandelmogelijkheden.

Ik heb jaren gewerkt als groepsleerkracht. Als Christelijke gastouder bied ik het kind een veilige vertrouwde plek in mijn gezin. Kinderen zijn een geschenk. Daarom behandel ik ze ook zoals ik mijn eigen kinderen zou behandelen; liefdevol en met respect. Ik vind dat elk kind uniek is. Ieder met zijn of haar eigen gaven. Rust, reinheid en regelmaat vind ik heel belangrijk in de opvoeding. Verder is het van belang dat het kind zich veilig en geborgen voelt. Dit probeer ik te bereiken door lief, eerlijk maar ook zeker consequent te zijn.
Het samen dingen doen vormt ook een belangrijke factor.

Voor de goede ontwikkeling stimuleer ik de kinderen om dagelijks:

  • creatief bezig te zijn, zoals, kleien, knutselen, kleuren en verven;
  • boeken lezen, al dan niet over een bepaald thema en liedjes zingen of een CD luisteren;
  • vrij spelen met voldoende speelgoed, puzzelen en spelletjes;
  • buiten spelen in onze omheinde achtertuin, (bijvoorbeeld in de zandbak, balspelletjes, fruit  plukken en met ons konijn spelen of verzorgen).

Ik vind gezelligheid belangrijk en doe dan iets extra’s, zoals bakken of koken of een tentje opzetten in de tuin en picknicken. Buiten zijn is voor mij een onderdeel van de dag. We gaan samen wandelen en bijvoorbeeld naar een speeltuin.

Het contact met de ouders is uiteraard van groot belang om een goede opvang te kunnen geven. Indien gewenst geef ik opvoedkundig advies.