Na de heerlijke vakantieweken, zitten we alweer een aantal weken in het schoolritme. Voor ons allemaal weer even wennen, maar de meiden waren er ook wel weer aan toe. Zeker hun sportclubjes hadden ze gemist. Heerlijk dat ze daar weer lekker hun ding kunnen doen.

Waar we wel aan moeten wennen, is dat we weer wat beter op onze voeding moeten letten. Waar in de vakantie wat vaker een ongezondere maaltijd op tafel stond, vind ik het nu weer belangrijk dat we weer goede en gezonde maaltijden eten.

Voordat ze het eten ook maar zien, klinkt het al “Lust ik niet”.

Dat valt hier thuis helaas niet altijd mee. Waar ze als peuter altijd heerlijk aten, ging bij alle drie zo rond hun 4e verjaardag een knop om. Voordat ze het eten ook maar zien, klinkt het al “Lust ik niet”. En helaas versterkt dit gedrag elkaar nog eens. Niet echt sfeer verhogend aan tafel en het draagt ook zeker niet bij aan de gezonde voeding die ze binnen krijgen…

Met de start van het nieuwe schooljaar begon dit alweer zo sterk, dat we een andere strategie toepassen. We zoeken samen naar gezonde recepten zodat ze zelf zien welke ingrediënten nodig zijn. Door per persoon te starten met minimaal 10 lekkere, gezonde recepten hoop ik wat meer variatie in voeding te krijgen én natuurlijk de sfeer aan tafel te verhogen!

Hoe dat gaat lees je in de volgende blog!

nl_NL