Voorlezen is leuk en erg belangrijk voor jonge kinderen! Ook dit jaar doet Kibeo daarom weer mee aan de Nationale Voorleesdagen. Op 25 januari is de officiële aftrap met het Voorleesontbijt. Op die dag komt een bekend of iets minder bekend persoon op de vestiging komt voorlezen.

Naast de vertrouwde pedagogisch medewerkers en voorleescoördinatoren komen er ook papa’s, mama’s, opa’s of oma’s en andere speciale gasten voorlezen. Dat wordt vast erg boeiend voor de kinderen!

Voorleesontbijt

Het Voorleesontbijt is een heerlijke en gezellige start van De Nationale Voorleesdagen.
Op alle kinderdagverblijven en peutergroepen van Kibeo komen kinderen ontbijten in een vrolijke of speciale setting. Tijdens de ochtend wordt er voorgelezen uit leuke boekjes die op de groep aanwezig zijn of die we lenen bij de bibliotheek.

Het belang van voorlezen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk, met minimaal 15 minuten voorlezen per dag neemt de lees- en taalvaardigheid van kinderen enorm toe. Daarom wordt er standaard elke dag voorgelezen bij Kibeo en tijdens de Nationale voorleesdagen doen we dat in bijzondere setting en extra vaak. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het plezier in lezen te bevorderen bij kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleine kinderen grote lezers.