Vies worden mag, want het is Modderdag!

Nationale Modderdag Kibeo

In de week van 26 juni is het lekker aanmodderen bij Kibeo, want het is Nationale Modderdag. Tienduizenden kinderen zijn dan tegelijkertijd actief bezig met de natuur. Na het succes van voorgaande jaren doen alle vestigingen van Kibeo hier ook dit jaar weer aan mee. Tijdens Modderdag gaan we met de kinderen naar buiten en ontdekken wat modder is, hoe het voelt en hoe je er mee kunt spelen. Want spelen met modder is leuk en leerzaam. En…vies worden mag tijdens Modderdag!

Lekker modderen en kliederen
Kinderen van alle leeftijden modderen lekker mee. Van de allerkleinsten tot de oudere kinderen; allemaal worden ze tijdens Modderdag uitgedaagd om op heel veel verschillende manieren met modder om te gaan. Samen met de pedagogisch medewerkers maken de kinderen bijvoorbeeld ‘modderkeukens’ waar ze heerlijke moddertaartjes bakken. De kinderen verven mét en in de modder, maken een moddervoetenpad en nog veel meer. Kortom, dat wordt een moddervette week!

Het belang van buiten spelen
Kibeo vindt voldoende sporten en bewegen erg belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Daarom spelen de kinderen bij Kibeo standaard elke dag buiten. Nationale Modderdag zet het spelen in de natuur op een ludieke manier op de agenda. Het is leerzaam en vooral erg leuk! Daarom sluit Kibeo graag aan bij de Nationale Modderdag.