Vanaf woensdag 22 januari wordt er op de vestigingen van kinderopvang Kibeo extra veel voorgelezen. Dan vinden namelijk de Nationale Voorleesdagen plaats en zijn er speciale activiteiten rondom voorlezen voor baby’s, peuters en jonge kinderen. Want voorlezen is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, maar ook heel leuk en gezellig.

De Nationale Voorleesdagen in het kort
De Nationale Voorleesdagen worden afgetrapt met een gezellig Voorleesontbijt op woensdag 22 januari. De vestigingen van Kibeo geven allemaal een eigen invulling aan de Nationale Voorleesdagen. Zo komt de burgemeester voorlezen bij Kibeo van Halenstraat in Oude-Tonge, de kinderburgemeester bij Kibeo Julianastraat in Wissenkerke en is Inge de Bruijn uitgenodigd bij Kibeo Klipper in Barendrecht. Bij andere vestigingen komen er opa’s, oma’s, tantes, ouders of andere speciale gasten op bezoek om voor te lezen, gaan peuters op bezoek bij de basisschool om samen met de kleuters naar een verhaaltje te luisteren of mogen de kinderen in pyjama naar de opvang komen om samen te ontbijten.
Het boek ‘Moppereend’ van Petr Horáček is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2020. Dit boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen die t/m 1 februari duren.

Het belang van voorlezen
Bij Kibeo vinden we het belangrijk om de jongste kinderen dagelijks voor te lezen. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen besteden we hier nog meer aandacht aan. Voorlezen is zo elke keer een feestje!

nl_NL