Ik heb nog steeds een to-do op mijn lijstje en dat is kinderopvang. Het wordt toch tijd dat ik dit ga regelen. Ik werk nu fulltime, maar na m’n zwangerschap ga ik drie dagen werken. De oma’s willen beiden heel graag een dag oppassen. Voor mijn moeder inmiddels al het vijfde kleinkind waar ze op gaat passen, maar daarom niet minder speciaal. Het voordeel is dat mijn ouders alles al hebben. Een bedje, badje, kinderstoel, aankleedklussen etc. Voor mijn schoonmoeder het eerste kleinkind, dus zij is helemaal in de wolken en wil dolgraag ook alles van heel dichtbij meemaken. Maar dan houden we dus nog 1 dag in de week over. En eigenlijk wil ik ook niet volledig afhankelijk zijn van de oma’s. Want oma’s gaan met vakantie of zijn wel eens ziek. Dus ik maak een lijstje van alle kinderopvang op de route van huis naar werk. En vervolgens check ik bij vriendinnen die in de buurt wonen waar zij opvang afnemen. Tot slot doe ik navraag bij een nichtje die als pedagogisch medewerker stage heeft gelopen bij verschillende opvangorganisaties. Na dit onderzoekje komt er 1 opvang als favoriet uit de bus. Ik stuur een mailtje voor meer informatie en krijg de volgende dag al een uitnodiging voor een rondleiding waar ik graag op inga. Omdat ik toch nog wat overuren van m’n werk op moet nemen voor ik met verlof ga (stiekem al aan het aftellen, nog twee weken!) maak ik diezelfde week nog een afspraak.
Ik word erg vriendelijk ontvangen en nadat ik m’n schoenen uit heb gedaan krijg ik een rondleiding. Alles ziet er netjes en verzorgd uit en ook de kinderen zien er blij uit. Omdat er 2 pedagogisch medewerkers en 2 stagiairs aan het werk zijn, is er alle tijd voor uitleg zonder dat de kindjes er last van hebben. Ik heb er echt een goed gevoel bij, bij deze lieve dames wil ik Baby straks wel achterlaten. Ook M. is ’s avonds helemaal enthousiast door mijn verhalen en samen vullen we direct het aanmeldformulier in. Check, weer iets dat geregeld is!

nl_NL