De laatste weken van het schooljaar zitten er al weer op! Normaal gesproken ervaar ik die laatste periode altijd als een hectisch tijd, waarin er allerlei dingen geregeld moeten worden. Maar zoals alles dit jaar door corona anders verloopt, ervaar ik dit nu ook anders; een stuk relaxter, dat is fijn!

Dit zorgde ervoor dat ik wat meer tijd had om stil te staan bij de laatste weken van het schooljaar. Voor Kaat de laatste weken als kleuter en voor Fien zelfs de laatste weken van haar basisschooltijd!
Waar is de tijd gebleven? Voor mijn gevoel zit ze nog maar net op school, of sterker nog…is ze nog maar net geboren! Wat een verschillende fases hebben we beleefd, thuis groei je geleidelijk mee met je kind maar wat opvang en school betreft vind ik de stappen af en toe zo groot!

Als baby bracht ik Fien vol vertrouwen naar mijn lieve collega’s op de dagopvang. Ze ontwikkelde zich hier tot een gezellige peuter en toen ze 4 jaar werd was het tijd om naar school te gaan. Aan deze overgang moest ik zelf écht wel wennen. Nieuwe onbekende juffen en geen 1 op 1 overdracht meer bij het brengen en ophalen. Gelukkig deed Fien het prima, waardoor ik ook weer snel gewend was aan de nieuwe situatie. De rest van de basisschoolperiode verliep eigenlijk vanzelf, het vertrouwen in de leerkrachten was er en Fien ontwikkelde zich op alle fronten heel goed.

En nu staan we aan het begin van de volgende fase… Een beetje spannend is dat wel! Aan de andere kant ook vol vertrouwen, vertrouwen in Fien en de kinderen om haar heen. Dit hebben we zeker te danken aan de lieve en vertrouwde pedagogisch medewerkers en leerkrachten die haar hierin hebben begeleid, wat enorm waardevol zijn zij!

Meer verhalen van Vivian lezen? Klik hier!

nl_NL