Op vrijdag 28 juni is het Nationale Modderdag. De kinderen bij Kibeo en Wiedewei willen wel meer dan één dag met modder spelen, daarom wordt het thema over de hele week ‘uitgesmeerd’! Tijdens deze blubberige dagen ontdekken de kinderen wat modder is en wat je met modder kunt doen, want spelen met modder is leuk én leerzaam! En het allerleukste? Vies worden mag!

 De wereld is een grote ontdekkingstocht voor alle kinderen; van de allerkleinsten tot schoolkids! Tijdens Modderdag worden kinderen op een leuke manier uitgedaagd om buiten te spelen door op heel veel verschillende manieren met modder om te gaan. Samen met elkaar in de modder wroeten draagt bij aan extra beweging en natuurlijk heerlijk buitenspelen. Dat is goed voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen, en zo leren ze op een uitdagende manier ook van de natuur!

Ontdekken, ravotten en beleven
Van glijden van een modderglijbaan tot het maken van een prachtig schilderij met modder. Dat doe je met een kwast of gewoon lekker met je handen. Voelt modder lekker of gek aan? De kinderen komen daarachter als ze door het zelfgemaakte blotevoetenpad lopen of een te gek modderkasteel maken met hun eigen handen! Kortom, het wordt een moddervette week!

nl_NL