‘Het is officieel: we zijn zwanger van ons eerste kindje!’

Zwangerschap

2 streepjes…wat zo’n extra streepje wel niet teweeg kan brengen. Wat lijkt het alweer lang geleden dat we vol zenuwen stonden te giechelen boven een zwangerschapstest. Want stond er nu toch wel echt een tweede streepje? Voor de zekerheid nog maar eentje gedaan. Ja hoor, een duidelijke tweede streep deze keer. Het is officieel: we zijn zwanger van ons eerste kindje!

Inmiddels hebben we al twee controles bij de verloskundige achter de rug en weet ‘heel de wereld’ dat we over zo’n 5 maanden een kleintje verwachten. Wat waren we blij toen we met 12 weken ons nieuws met iedereen konden delen. Nooit bij stil gestaan hoeveel je moet liegen als je net zwanger bent en met z’n tweetjes (of eigenlijk drietjes) dit geheim deelt. Wijntje? Nee, dank je, ik ben met de auto want ik dacht dat het heel misschien wel zou kunnen gaan regenen. Wat zie je er moe uit, voel je je niet lekker? O is dat zo, ik voel me anders prima hoor (terwijl je amper je ogen open kan houden tijdens je werk en de misselijkheid je overvalt, telkens als je collega’s een pitstop bij het koffieapparaat hebben gemaakt).

Het grote liegen is nu gelukkig voorbij, ik blijk niet zo’n ster te zijn in list en bedrog. Niet zo gek dus dat familie en vrienden totaal niet verbaasd reageerden toen we onze zwangerschap aankondigden. ‘Dat dacht ik al’ was toch wel de meest gehoorde reactie. Maar uiteraard is iedereen blij voor ons en samen kijken we ‘vol verwachting’ uit naar de toekomst!

nl_NL