MicrosoftTeams-image (6) MicrosoftTeams-image (6)
Nieuws

Informatie over het Coronavirus

De maatregelen rondom het coronavirus zijn versoepeld en onze vestigingen zijn weer open voor alle kinderen. We zijn blij dat we iedereen weer terugzien op onze vestigingen!

Uiteraard houden we rekening met de veiligheid en hygiëne en blijven we zorgen voor een goede, veilige omgeving voor jou, je kind en onze collega’s. Alle geldende veiligheids- en hygiënemaatregelen blijven van kracht en we doen ons best om een zo veilig mogelijke omgeving te waarborgen.

Pagina laatst bijgewerkt op 14 maart 2022

Compensatie kosten tijdens sluiting

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aangegeven dat er voor de sluiting van de BSO’s een compensatieregeling geldt. De kosten tijdens de gehele sluiting van de BSO worden weer vergoed. Dit is van dinsdag 21 december 2021 tot en met vrijdag 7 januari 2022. Meer informatie over de compensatie kun je vinden op de website van de Rijksoverheid. We hebben je geïnformeerd over wanneer en hoe je deze compensatie ontvangt.

Wanneer mag mijn kind naar de opvang komen?

Gebruik de beslisboom om te bepalen of je kind naar de opvang mag komen.

Kind heeft corona gerelateerde klachten

Voor kinderen van de dagopvang (0 tot 4 jaar) geldt dat ze met (milde) klachten naar de opvang mogen komen als zij in de afgelopen 10 dagen niet in contact zijn geweest met iemand met corona. Voor kinderen van de BSO geldt dat ze met (milde) klachten thuis blijven en zich laten testen op het coronavirus.

Kind heeft nauw contact gehad met iemand met corona 

Een kind dat nauw contact heeft gehad met iemand met corona hoeft niet in quarantaine. Als een kind klachten krijgt dan geldt het advies om een zelftest af te nemen. Is de zelftest positief? Dan gaat je kind in quarantaine en is het advies om zo snel mogelijk een test bij de GGD af te nemen.

Opvang na reizen 

Kijk op de site van de Rijksoverheid voor de actuele informatie over reizen en quarantaine of doe de quarantaine reischeck.

 

Bekijk hier de beslisboom voor kinderen van 0 t/m 12 jaar
Bekijk hier de beslisboom voor kinderen van 12 jaar en ouder en volwassenen

Kan ik een rondleiding op een vestiging aanvragen?

We verwelkomen je graag voor een rondleiding op de vestiging van je keuze. Er is ook een fysieke rondleiding op de vestiging  mogelijk. Vanwege het coronavirus zijn wij genoodzaakt extra (hygiëne)maatregelen in acht te nemen voor het geven van rondleidingen, zodat we een zo veilig mogelijke omgeving creëren voor jou, de kinderen en voor onze medewerkers. We vragen hiervoor je begrip.

 • We plannen rondleidingen ‘s avonds of na openingstijd in, wanneer er geen andere volwassenen aanwezig zijn.
 • Bij binnenkomst vragen we je de handen te desinfecteren.
 • We schudden geen handen.
 • We houden tijdens de gehele rondleiding 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Heb je last van klachten zoals verkoudheid, niesen, hoesten, benauwdheid of koorts, dan kunnen wij geen rondleiding aanbieden.
 • Je kunt ook altijd kiezen voor een digitale rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

Informatie over (voorzorgs-)maatregelen

Wat doen jullie in geval van een besmetting op de vestiging?
In geval van een besmette medewerker of een kind dat bij ons naar de opvang gaat, volgen we de richtlijnen en voorschriften van de Rijksoverheid, de GGD en het RIVM.

Het duurt soms enkele dagen voordat een testuitslag bekend is. Pas als de informatie volledig is, kan er een advies worden opgesteld en kunnen wij de betrokken ouders en medewerkers hierover informeren. Dit kan soms een aantal dagen duren. Je kunt er echter op vertrouwen dat wij ons best doen om jou als ouder steeds zo snel mogelijk te informeren over alle ontwikkelingen.

Welke regels gelden er voor jullie medewerkers?

Ook voor onze medewerkers geldt dat zij niet op de vestiging mogen werken als zij klachten hebben als keelpijn, hoesten, neusverkoudheid of koorts.

We vragen onze medewerkers niet af te reizen naar landen en gebieden die het Ministerie van Buitenlandse Zaken kenmerkt als ‘niet reizen’ en ‘alleen noodzakelijke reizen’. Wanneer zij dit wel doen, werken zij bij terugkomst gedurende de quarantaineperiode thuis.

Welke maatregelen nemen jullie?

In de kinderopvang willen we verdere verspreiding van virussen voorkomen. Daarom passen we, nog meer dan normaal, goede hygiënemaatregelen toe en leren wij de kinderen deze gewoonten aan.

 • We informeren regelmatig alle medewerkers op de vestigingen en het Centraal Kantoor over belangrijke maatregelen rondom hygiëne en gezondheid. Deze gewoonte leren we ook bij kinderen aan.
 • We wassen regelmatig onze handen met water en zeep. In ieder geval na een toiletbezoek, na het buitenspelen en voor het eten.
 • We drogen onze handen met wegwerphanddoekjes. Deze gewoonte leren we ook bij kinderen aan.
 • We hoesten en niezen in de binnenkant van onze elleboog of in een papieren zakdoek. De papieren zakdoeken gooien we na gebruik weg. Deze gewoonte leren we ook bij kinderen aan.
 • We zorgen voor een goed binnenklimaat: we ventileren en luchten de leef- en slaapruimten.
 • We schudden geen handen.
 • Volwassenen houden 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Op elke vestiging hangt een deurposter die ouders, kinderen en medewerkers helpt herinneren aan de aanvullende hygiënemaatregelen.

Er zijn bij Kibeo diverse beleidsstukken en werkinstructies die te maken hebben met hygiëne en gezondheid op onze vestigingen. We brengen regelmatig onder de aandacht van onze collega’s.

Mijn vraag staat er niet bij

Gaat je vraag over het coronavirus in het algemeen, kijk dan op de website van het RIVM of bel naar het informatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351.
Gaat je vraag over hoe Kibeo handelt met betrekking tot het coronavirus, dan kun je altijd contact opnemen met de afdeling Klantrelatie via klantrelatie@kibeo.nl of 0113 760 250.