Sinterklaas

Zo halverwege oktober begon het allemaal een beetje; zou ie wel komen? Wat zou er dit jaar mis gaan? Is het wel echt?

Het onderwerp Sinterklaas kwam zeer regelmatig voorbij. Toen Jet hoorde dat Fien zo haar twijfels had, reageerde ze fel; “Denk jij dat mama die cadeautjes koopt!? Dat kan echt niet, dan zou ze allang blut zijn!” 

Bewust meebeleven

Zo werd het november en was er met de start van het Sinterklaasjournaal geen enkele twijfel meer en werden alle nieuwe Pieten in het hart gesloten. Een drukke maar sfeervolle tijd. Ik vind het erg mooi om te zien hoe onze meiden er volledig in opgaan. Voor Kaat is dit het eerste jaar dat ze het echt meebeleeft. Dat maakt het zeker bijzonder. Liep ze de eerste keer de hele avond met 2 schoenen door de kamer, de tweede keer wist ze precies wat de bedoeling was. “Morgen pepernoten mama”, zei ze.

Hoogtepunt

Voor mijzelf was het hoogtepunt toch echt de aankomst van Sint en Piet aan de kade in Goes. Overal stonden kleine Pieten en Sintjes uit volle borst te zingen. En wat een enthousiasme toen de boot eindelijk in zicht was; hij is er echt! Onze meiden vinden het prachtig en spannend tegelijk. En ik? Ik geniet misschien nog wel het meest.

nl_NL