Naast alle zwem- en spetteractiviteiten komt spelletjes spelen ook regelmatig terug in de vakantie. De meiden hebben er enorm veel plezier in en ik vind het zelf ook erg gezellig. Los daarvan heeft spelletjes doen nog allerlei andere voordelen.

Toen Jet een peuter was, was ze een ware spraakwaterval. Ze wilde zoveel vertellen dat ze hierdoor over haar worden struikelde en ging stotteren. Jet was destijds de jongste in ons gezin en ze probeerde in alles haar grote zus bij te benen. Zo ook met praten. Dat resulteerde in heel veel en heel snel praten.

Eén van de tips van de logopediste was Jet door middel van spelletjes te leren dat ze niet bang hoefde te zijn dat ze niet de beurt kwam. Hoewel ik dat in eerste instantie wat ver gezocht vond bleek het echt te werken. Het zorgde er voor, samen met nog wat andere tips, dat ze binnen een half jaar van het stotteren af was!

Door deze tip zijn er bij ons thuis eigenlijk altijd spelletjes voor handen, passend bij iedere leeftijd. In het begin is het soms wel erg lastig om te verliezen, maar Fien en Jet zijn nu zo ver dat het daar niet meer om gaat. Bij Kaat is dat nog een ander verhaal 😉

Na jarenlang Monopoly Junior te hebben gespeeld, waren Fien en Jet nu echt wel toe aan de volwassen versie. Erg stoer vonden ze het, toen ze deze als gezamenlijk cadeau voor hun verjaardag kregen. Bij Monopoly wordt natuurlijk tellen en rekenen gestimuleerd. Je kunt op ieder willekeurig moment vragen hoeveel geld ze bezitten, het antwoord is altijd tot op de cent nauwkeurig.

Daarnaast komt ook lezen en woordenschat aan bod. Zo werd er afgelopen week ‘ren-over-je gebouwen en betaal € 25,- per huis’ gelezen. Vraagtekens bij iedereen…

‘Renoveer je gebouwen’ bleek op het kaartje te staan. De dames wilden natuurlijk weten wat dat betekent, dus dat heb ik meteen maar even uitgelegd. Zo zie je maar, van een spelletje leer je altijd iets!

nl_NL