Het is bijna zover; de Nationale Voorleesdagen. En ook dit jaar doet Kibeo weer mee. Want voorlezen is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, maar ook heel leuk en gezellig!

De Nationale Voorleesdagen worden afgetrapt met een gezellig Voorleesontbijt op woensdag 24 januari. ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Dit boek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen die tot 3 februari duren.

Visite tijdens de Voorleesdagen
Tijdens de Nationale Voorleesdagen komen bekende én onbekende personen op bezoek om gezellig voor te lezen. Zo komt bijvoorbeeld bij Kibeo I.G.J. van Den Boschstraat Wilhelminadorp de kinderburgermeester van Goes een boekje voorlezen. Manda Heddema, boekhandelaar én lid van het boekenpanel van De Wereld Draait Door, gaat gezellig langs bij  Kibeo Schimmelpenninckstraat in Kloetinge! En Wethouder de Jong gaat de peuters voorlezen bij Kibeo Molenlaan in Sommelsdijk. Maar ook opa’s, oma’s, tantes, ouders etc. zijn van harte welkom om te komen voorlezen.

Speciaal in Goes: Gratis naar een reuzeleuke theatervoorstelling
Speciaal voor deze gelegenheid mogen alle kinderen uit groep 1 & 2 samen met hun ouders gratis naar de familievoorstelling ‘Sssst, de tijger slaapt’ van Jeugdtheaterschool Zeeland in podium ‘t Beest. Kikker, Muis, Vos, Ooievaar en Schildpad hebben een probleem. De tijger ligt in de weg. Hoe lossen ze dit op? ‘Sssst, de tijger slaapt’ is een beeldende en muzikale voorstelling gebaseerd op hét prentenboek van het jaar 2018.

Waar: Podium ‘t Beest
Tijdstip voorstellingen: 14.30 uur en 16.00 uur
Gratis aanmelden kan hier.

Okumanın önemi
Bij Kibeo vinden we het belangrijk om de jongste kinderen dagelijks voor te lezen. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Voorlezen is elke keer een feestje. En tijdens de Nationale Voorleesdagen doen we dat niet alleen in een bijzondere setting, maar ook extra vaak!

tr_TR