Beste ouder, verzorger,

U heeft een voorstel ontvangen voor de opvang van uw kind bij Kibeo. Hieronder ziet u de toelichting op het voorstel. Het voorstel is gebaseerd op uw huidige opvangcontract bij De Roef, waarbij is gekeken naar het pakket dat gunstig voor u uitkomt.

Voor u is dat ons flexibele opvangpakket ‘Altijd Anders’. Met dit pakket zit u niet vast aan standaard dagdelen en bepaalt u zelf wanneer u opvang nodig heeft. Deze uren zet u in op de dagen dat uw vestiging open is. Superhandig en lekker flexibel! Én u bent altijd zeker van een plaatsje voor uw kind.

Overzicht van uw opvang
In het voorstel ziet u uw maandelijkse kosten gebaseerd op ons uurtarief in 2019. Dit bedrag is hoger dan u nu gewend bent. Door ontwikkelingen vanuit de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK), de cao Kinderopvang en algemene kosten, stijgen de tarieven voor kinderopvang in 2019.

In 2019 kom u eerder in aanmerking voor een hogere kinderopvangtoeslag. Bereken eenvoudig wat uw netto opvangkosten in 2019 worden via onze handige rekentool.

Luiers, alleen als u ze nodig heeft
Heeft uw kind luiers nodig en is uw kind jonger dan 3 jaar? Dan ziet u luiers vanaf de factuur van januari apart benoemd staan voor € 0,12 per uur. Heeft uw kind geen luiers meer nodig of neemt u ze van thuis mee, dan kunt u dit per mail aangeven bij de afdeling Klantrelatie. U hoeft ze dan ook niet te betalen.

Is uw kind 3 jaar of ouder, dan neemt u vanaf de factuur van januari automatisch geen luiers meer af. Heeft uw peuter nog luiers nodig en wilt u ze liever niet van thuis meenemen, dan kunt u dit per mail aangeven bij de afdeling Klantrelatie. U ziet de luiers vanaf dan apart benoemd staan op uw factuur.

Hoe verloopt flexibele opvang bij Kibeo?
Aantal opvanguur afspreken
Het gemiddeld aantal uur per maand wordt in overleg met u bepaald. Omdat u een gemiddeld aantal uur afspreekt, betaalt u een vast bedrag per maand. Zo is uw factuurbedrag altijd hetzelfde én hoeft u uw toeslag niet steeds aan te passen. U kunt deze uren per kalenderjaar inzetten wanneer u deze nodig heeft.

Opvangdagen doorgeven
Het aantal uur dat u hebt afgesproken kunt u maandelijks inzetten, wanneer u deze nodig heeft. Gebruik hiervoor het formulier ‘flexibele afname’ op onze website om uw opvangdagen door te geven. U geeft uw opvangdagen per maand door. Vul uw gegevens en de maand waarvoor het geldt in en mail het ingevulde formulier naar de vestiging waar u opvang afneemt. Zo weten zij wanneer uw kind komt spelen.

Voorwaarden voor het pakket ‘Altijd anders’ op een rijtje

  • De flexibele uren zijn kind gebonden en geldig per kalenderjaar
  • Opvang is mogelijk vanaf minimaal 3 uur per keer, daarna per halfuur
  • U kunt de gewenste opvang voor maximaal drie aaneengesloten maanden reserveren
  • U kunt de opvang maximaal 3 maanden van tevoren en minimaal 10 werkdagen van tevoren reserveren
  • De gereserveerde opvang kan tot 72 uur van tevoren worden geannuleerd.

In ons reglement bekijkt u alle voorwaarden die gelden voor het flexibele opvangpakket ‘Altijd anders’.

Uw kind komt vaker spelen
Komt uw kind in een jaar vaker bij ons spelen dan in uw opvangovereenkomst is opgenomen? Dan verhogen we uw overeenkomst voor de resterende maanden met de uren die u op dat moment tekortkomt. Hierdoor betaalt u verspreid over de laatste maanden van het jaar meer dan u gewend bent.

Hoe vindt de facturatie plaats?
In de laatste week van de maand wordt de factuur voor de opvang geïncasseerd. We incasseren voorafgaand van de opvangmaand en sluiten hierbij aan op uw toeslag. De factuur voor opvang in januari 2019, ontvangt u rond 20 december 2018.

Contact
Vanaf 1 januari 2019 stopt De Roef met het aanbieden van de opvang. U kunt vanaf dat moment bij Kibeo terecht voor de opvang van uw kind, als u akkoord gaat met het voorstel voor uw opvangcontract. Wilt u liever gebruikmaken van een ander pakket of meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze afdeling Klantrelatie via klantrelatie@kibeo.nl of 0113-760 290. U kunt uw vragen natuurlijk ook stellen tijdens de informatieavond bij u in de buurt.

 

Disclaimer: aan de gegeven informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De gegeven informatie is gebaseerd op situatie zoals deze bekend was op 01-11-2018