• Kan ik, als vraagouder, ook al eerder overstappen naar een ander bureau dan 1 januari 2019?
– Ja dat kan zeker. Jij en je gastouder zijn vrij over te stappen naar een ander bureau. Houd wel rekening met de opzegtermijn van 1 maand.

• Heb ik nog een opzegtermijn als ik, als vraagouder, besluit er eerder mee te stoppen?
– Ja, we hanteren een opzegtermijn van een maand omdat je gastouder rekent op de opvang (en daarmee de vergoeding) van je kindje.

• Ik heb voor Kibeo gekozen omdat mijn kind tijdens de vakantie van mijn gastouder altijd voor opvang terecht kan op een vestiging van Kibeo. Kan ik hier nog wel gebruik van maken?
– Ouders die dit willen kunnen contact opnemen met afdeling Klantrelatie over de mogelijkheden.
– Wil je als vraagouder niet overstappen naar een ander gastouderbureau maar liever opvang afnemen bij een dagopvang of bso van Kibeo, neem dan contact op met afdeling Klantrelatie. Zij adviseren je graag over de mogelijkheden.

• Mijn kindje start binnenkort in de opvang en voor die tijd denk ik nog geen ander bureau te hebben gevonden, wat nu?
– Je kindje kan via Kibeo in de opvang komen, wij maken de contracten in orde zodat je recht hebt op kinderopvangtoeslag. Als jullie dan een ander bureau hebben gevonden, beëindigen we de contracten met inachtneming van een maand opzegtermijn.

• Ik heb een ander bureau gevonden, wat moet ik doen?
– Stuur een mailtje met daarin de naam van je kind(eren) en de datum per wanneer je over wilt stappen naar gob@kibeo.nl zodat Mirella en Jolanda op de hoogte zijn. Zij beëindigen dan de gastouderopvang met inachtneming van een maand opzegtermijn.

Aan fouten in informatieverstrekking kunnen geen rechten worden ontleend.