Kibeo Marconistraat Kruiningen

Peutergroep

Je peuter op ontdekkingstocht

Je kleine dreumes wordt 2 jaar, je hebt nu een ontdekkende peuter! Peuters worden snel zelfstandiger, zijn nieuwsgierig en spelen graag met leeftijdsgenootjes.

Spelenderwijs leren en groeien
Met peuterstart van Kibeo krijgt je peuter de kans om op onderzoek uit te gaan, ervaringen op te doen en grenzen op te zoeken. Samen met vriendjes en vriendinnetjes leren én groeien ze. Samen met jou zorgen we ervoor dat je peuter zich stap voor stap ontwikkelt tot een kind dat straks klaar is voor de basisschool.

Jouw uk, leert samen met onze Bas

Wanneer je peuter bij ons komt spelen, maakt hij of zij al heel snel een nieuw vriendje; Bas. Bas is een pop en maakt allerlei herkenbare, gewone, leuke en ook spannende dingen mee.

Bas leert je peuter spelenderwijs een heleboel, zoals vriendjes maken en de begrippen ‘groot’ en ‘klein’ in het Puk-Thema ‘Reuzen en Kabouters’. Al zingend leert je zoon of dochter tellen en hoeveel kaarsjes er op de verjaardagstaart staan.

Meer over peuteropvang

Kwaliteit

Als ouder is het best lastig een keuze te maken voor opvang. Want hoe weet je dat de organisatie waarvoor je kiest kwalitatief in orde is? Laat je eens rondleiden op de vestiging, bekijk op welke manieren je opvang samenwerkt met het onderwijs of controleer aan welke eisen je opvangorganisatie voldoet. Zo kun je een goed beeld krijgen waar de organisatie van je keuze voor staat. Bij Kibeo zijn we heel open over onze kwaliteit en daar vertellen we graag over.

Alle kinderdagverblijven van Kibeo worden regelmatig door de GGD geïnspecteerd en gecontroleerd.

Lees meer over kwaliteit bij Kibeo

Pedagogisch Beleid

Hoe kijken wij naar kinderen en wat betekent dat voor ons pedagogisch handelen? Wat willen wij kinderen bieden en hoe doen we dat? In het pedagogisch beleid zie je in één document wat Kibeo belangrijk vindt bij de opvang van jouw kind. Zoals:

• hoe stellen we je kind op zijn of haar gemak in de groep met leeftijdsgenootjes
• op welke manier wordt je kind op een speelse manier gestimuleerd in zijn of haar ontwikkeling
• hoe leren we je kind vriendjes te maken
• het ritme van thuis is uitgangspunt, hoe gaat dat?

Bekijk het volledige pedagogisch beleidsplan

Ouderbetrokkenheid

Kibeo voert een actief ouderbeleid. Je kunt op diverse manieren meepraten en -denken over de opvang. Vrijwel elke vestiging heeft een Locatie ouderraad (LOR). Ook bij een vestiging waar geen LOR aanwezig is, kan jij je als ouder opgeven als lid. Bij twee leden of meer wordt dan een ouderraad gevormd. Als lid van de ouderraad praat en denk je mee over zaken die te maken hebben met de opvang op de locatie en help je mee met het organiseren van speciale activiteiten.

Wil je lid worden van de Locatie ouderraad op je vestiging? Vraag de pedagogisch medewerker om meer informatie.