Ik heb recht op kinderopvangtoeslag, wat betaal ik?

Ben je beiden werkzaam en/of schoolgaand, dan val je onder de Wet kinderopvang. Je hebt dan recht op kinderopvangtoeslag over de bruto uurprijs.

Extra mogelijkheden: Luiers à € 0,11 per uur
*Bovengenoemde netto uurprijs is een gemiddelde, gebaseerd op een jaarinkomen van € 45.000,-.

Weten wat dit in jouw situatie zou zijn?
Maak alvast een proefberekening

Meer informatie over kinderopvangtoeslag of het aanvragen hiervan vind je op toeslagen.nl.

Ik heb geen recht op kinderopvangtoeslag, wat betaal ik?

Werk jij en/of je partner niet? Dan heb je géén recht op kinderopvangtoeslag, je betaalt dan een inkomensafhankelijke maandelijkse ouderbijdrage. Deze ouderbijdrage zijn de maandelijkse kosten voor twee dagdelen per week en wordt geïnd over 10 maanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Dit gaat om het bruto verzamelinkomen. Waar ook vakantiegeld e.d. bij zit. Kijk voor de volledige omschrijving op je overeenkomst.

Bekijk hier het peutertarief in Barendrecht 

 

Peuterplusgroep of gratis extra dagdeel

Tegemoetkoming ouderbijdrage

De gemeentes Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal verlenen een tegemoetkoming in de kosten van de ouderbijdrage voor kinderopvang voor kinderen die gebruik maken van de peuterplusgroep of het gratis derde dagdeel.

De plaatsing op de peuterplusgroep/gratis derde dagdeel kan op twee manieren plaatsvinden:

  • Een indicatie door de jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau).
  • Op advies van de pedagogisch medewerkers na een KIJK-registratie.
Kinderopvang Krabbendijke - Kibeo
Vul het aanvraagformulier in

Je komt in aanmerking voor een tegemoetkoming ouderbijdrage als het gezamenlijk gezinsinkomen niet hoger is dan €18.485,- per jaar.

Je betaalt dan niet meer dan € 104,25 of € 122,- per jaar, (VNG Adviestabel ouderbijdrage peuterwerk 2017*) afhankelijk van het aantal uur waarover je ouderbijdrage betaalt.

Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming dien je het aanvraagformulier in te vullen en deze terug te sturen naar de afdeling Klantrelatie van Kibeo. Zij nemen je aanvraag in behandeling. Een formulier vraag je aan via klantrelatie@kibeo.nl.

*De tabel van het VNG is gebaseerd op de kinderopvangtoeslag 2017. In 2017 is de kinderopvangtoeslag aanzienlijk verhoogd. Daardoor is de ouderbijdrage- in vergelijking met 2016- aanzienlijk lager. Dus ook de tegemoetkoming ouderbijdrage is daardoor lager.

Facturatie over 10 maanden

Kibeo factureert de kosten voor de peutergroep over 10 maanden ipv over 12 of 11 maanden. Dit betekent dat je in de maanden juni en juli geen factuur ontvangt.

Hoe werkt dit? Je komt een bedrag overeen voor een jaar. Dit jaarbedrag wordt verdeeld over 10 maanden. Dit is handig; je betaalt nog steeds een vast bedrag per maand en je ontvangt geen facturen in de zomervakantie. Heb je recht op kinderopvangtoeslag, dan kun je je toeslag per maand hierop laten aansluiten. Bekijk meer uitleg over deze manier van factureren en de instructie voor het instellen van je toeslag.

 

 

Bekijk hier de tarieven voor 2018

Het reglement kinderopvangvoorzieningen 2017 is hierop van toepassing. Bekijk de algemene toelichting op onze diensten.

Kinderopvang - Kibeo