De laatste tijd zagen we op het nieuws natuurlijk van alles voorbijkomen rondom het Corona-virus. Niet alleen wij als ouders maar zeker ook de kinderen waren er druk mee bezig. Zo kijken Fien en Jet elke dag opnieuw inspannend naar het jeugdjournaal en stellen ze allerlei vragen: ‘Hoe?’, ‘Wat?’ en vooral ‘Waarom?’. Ook Kaat vroeg zich af: ‘Heb ik het ook?’ toen zij voor de TV zat en zich op dat moment wat verkouden voelde.

Afgelopen week werden de berichten meer verontrustend en de maatregelen serieus. Wat een impact, voor iedereen, natuurlijk vooral de mensen in de zorg. Voor de kinderen was het ook een schok. De scholen en sportclubs sluiten, dus we zijn drie weken thuis… ‘Wat gaan we nu doen?’, was toch wel de eerste vraag.

De juffen op school waren erg vlot met het aanleveren van thuiswerk. Dus daar konden de meiden meteen mee aan slag.  Zelf ben ik nog aan het werk en Martien werkt thuis deze weken. Het is behoorlijk wennen, maar we hebben voor iedereen een eigen, vaste plek gecreëerd. Dat is een stuk prettiger dan met z’n vijven aan de keukentafel. De kinderen hebben deze periode behoefte aan duidelijkheid en structuur, dus samen hebben we afspraken gemaakt. We hebben een mooie time-tabel gemaakt waarin staat wat ze wanneer kunnen doen.

Zowel binnen als buiten blijven we lekker actief. Er worden knutselwerkjes gemaakt voor opa, waar we nu even niet heen kunnen. We fleuren het huis op met paasversiering en we doen leuke, interessante proefjes. Gisterenmiddag werden de fietsen gesopt, wat uiteindelijk eindigde in een waterballet! Gelukkig mogen we het huis en de tuin nog uit, dus na werktijd is het tijd voor een potje voetbal met het gezin op het lege schoolplein. En ook een ommetje door het dorp, lopend of op de fiets, is fijn. Online is enorm veel inspiratie te vinden voor activiteiten die je thuis met de kinderen kan doen, ook op de facebookpagina’s van de Kibeo en Wiedewei vestigingen kun je allerlei leuke en leerzame activiteiten terugvinden. Kaat begon vanmorgen na het zien van een filmpje meteen met haar ochtendgymnastiek!

Zo proberen we er samen toch wat gezelligs van te maken, want dat is voor de gemoedstoestand van ons allemaal belangrijk!

Meer verhalen van Vivian lezen? Klik hier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nl_NL