We zijn weer begonnen…Verhalen van Vivian

Na 6 heerlijke weken vakantie zitten we ineens alweer in de eerste week van oktober. Ik ben er maar eens voor gaan zitten, mijn allereerste blog. Hiermee wil ik jullie een kijkje geven in het alledaagse leven van mijn gezin.

Na de vakantie zijn mijn ‘grote’ meiden gestart in groep 3 en 5 en gaat onze kleine dame weer 2 dagen naar het kinderdagverblijf. Wat is het wennen; niet meer avondenlang buitenspelen, lekker uitslapen en pyjama-ochtendjes houden. Nee, in plaats daarvan moeten we iedere ochtend op tijd uit bed en dus ook ’s avond weer op tijd erin. Het is een hele organisatie om ’s morgens iedereen op tijd op de juiste bestemming te krijgen en er eind van de dag voor te zorgen dat we allemaal weer thuis zijn en iets te eten hebben. Naast school en opvang zijn ook de sportclubjes weer begonnen; we gaan van zwemles, naar voetbal, naar turnles en weer terug.

Het lijkt een hele opgave, maar ik geniet ook weer enorm van de enthousiaste verhalen en van het zien hoe vriendjes weer worden opgezocht en hoe de meiden hun juf in de vakantie echt gemist hebben. Iedereen heeft weer iets te vertellen aan tafel. Je kunt je vast voorstellen dat er met 3 meiden behoorlijk wat af gekletst wordt! Ook praten we na
over de vakantie en blijkt de belangrijkste vraag; “Waar gaan we volgend jaar naartoe?”

De mooiste conclusie van één van de meiden was toch wel; “In de vakantie is het altijd weekend, maar ná de vakantie is het weekend veel leuker.” En zo is het maar net!

nl_NL