1_Kibeo_Officiele handeling_Marcel de Bruijne 1_Kibeo_Officiele handeling_Marcel de Bruijne
Nieuws

De bouw van Kibeo’s nieuwe servicekantoor feestelijk van start

Graphic
Gepubliceerd 7 juni 2024

Na ruim 2 jaar aan voorbereidingen was het voor de medewerkers van Kibeo eindelijk zo ver. Op donderdag 6 juni ging de bouw van het nieuwe en duurzame servicekantoor officieel en feestelijk van start. Onder toeziend oog van een groep enthousiaste medewerkers die in het tweede kwartaal van 2025 hun intrek in het nieuwe pand nemen, (toekomstige) buren en samenwerkingspartners werd de basis voor de fundering gelegd.

Na de inspirerende woorden van Marcel de Bruijne, manager Bedrijfsvoering Kibeo, en Lennard van Oeveren, eigenaar Pebbles Groep, was het tijd voor de officiële openingshandeling. Marcel de Bruijne gaf het officiële startsein van de bouw en legde de basis voor de fundering, door een deel van de grond uit te graven. Hiermee kunnen de 200 hoogopgeleide specialistische medewerkers van het Servicekantoor van Kibeo uitkijken naar een nieuwe werkplek, halverwege 2025.

Een efficiëntere samenwerking en betere ondersteuning voor professionals op de groep

Op dit moment werken de servicekantoormedewerkers verspreid over meerdere kantoren in en rondom het Stationspark in Goes. Een situatie die niet geheel ideaal is. Daarom is twee jaar geleden de zoektocht naar een nieuw kantoorpand gestart. Zowel nieuwbouw als bestaande bouw behoorden tot de mogelijkheden. Marcel de Bruijne licht toe: “We hebben zorgvuldige keuzes gemaakt in de zoektocht naar een geschikte bedrijfsruimte. Het doel was om een servicekantoor te creëren waar al onze collega’s onder één dak kunnen samenwerken. Dit zorgt voor een efficiëntere samenwerking, waardoor zij de pedagogisch professionals op de vestigingen nog beter kunnen ondersteunen in hun belangrijke taak: kinderen begeleiden en ondersteunen in hun ontwikkeling op het gebied van taal en fysieke, sociale en persoonlijke vaardigheden.”

In de bestaande bouw heeft Kibeo deze wensen niet teruggevonden. Daarom is besloten over te gaan op nieuwbouw, in Goes. De hoogopgeleide medewerkers van Kibeo hoeven niet ver te verhuizen: het nieuwe kantoorpand is gevestigd aan het Stationspark 5 in Goes. De Bruijne: “We kunnen denk ik trots zijn op het feit dat we investeren in onze toekomst en die van de werkgelegenheid in Goes. Het recente bericht over het vertrek van De Roompot, maakt maar weer duidelijk dat we Zeeland als aantrekkelijke woon- en werkomgeving op de kaart moeten blijven zetten. Als ondernemend hart van Zeeland, biedt de centrale ligging van Goes voor ons servicekantoor een uitstekende uitvalsbasis.”

Duurzaamheid staat centraal in het nieuwe servicekantoor

In het traject van het nieuwe servicekantoor stond bij elke keuze duurzaamheid centraal. En dat is straks terug te zien in het nieuwe servicekantoor van Kibeo. Daarom is er gekozen voor een samenwerking met RoosRos Architecten die bekend staan om het ontwerpen van educatieve en duurzame gebouwen in Nederland. Het nieuwe servicekantoor, dat vijf lagen telt, is gasloos, heeft een automatisch geregeld binnenklimaat en elektrische oplaadpunten voor auto’s en fietsen. Daarnaast wordt het maximaal aantal zonnepanelen geplaatst, zodat het servicekantoor zoveel mogelijk zelfvoorzienend wordt. Dit alles draagt bij aan een optimale werkomgeving. Bij de bouw zijn ook Aannemingsbedrijf Fraanje bv, Pebbles Groep bv, ITN groep en WijsMan Bouw- en Vastgoedregie nauw betrokken.

Kibeo ziet deze stap als een belangrijke investering in de toekomst van de organisatie en als mogelijkheid om een fijne werkplek te creëren voor haar medewerkers.