MET_2308 MET_2308

Peutergroep

Graphic

Zoek jij opvang op een plek waar je zoon of dochter zich thuis voelt en zichzelf kan zijn? Waar je kind wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en waar het fijn en beschermd spelen is met leeftijdsgenootjes? Kom dan eens kijken bij Kibeo. Je kind voelt zich snel thuis op onze uitdagende, sfeervolle vestigingen. We hebben in onze peutergroep, voorheen peuterspeelzaal of crèche, veel plezier en zorgen voor de juiste balans tussen activiteit en rust. Aan het einde van de ochtend of de dag neem je je peuter weer vrolijk mee naar huis.

Extra fijn; afwisselende lunch, gezonde tussendoortjes, drinken, slaapzakje en zonnebrandcrème zit bij de peuteropvang inbegrepen.

Bekijk vestigingen met peuteropvang

Een vliegende start voor je peuter

Spelenderwijs leert je peuter een heleboel in de peutergroep van Kibeo. Je kind kan fijn en beschermd spelen en wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Vrijwel alle kinderdagverblijven werken met Peuterstart, gecertificeerde programma’s die je kind in zijn of haar ontwikkeling stimuleren.

Wanneer je kindje naar Kibeo komt, maakt hij of zij al heel snel een nieuw vriendje; Puk of (op een aantal vestigingen) Bas. Puk en Bas zijn poppen die horen bij Peuterstart en maken samen met je peuter allerlei herkenbare, leuke en spannende dingen mee.

MJL_1591

Je peuter leert spelenderwijs vriendjes maken en veel nieuwe vaardigheden

 

De methodes ‘Uk & Puk’ en ‘Doe meer met Bas’ bestaan uit verschillende thema’s, waar je kind in de peutergroep een aantal weken mee aan de slag gaat. De pop Puk of Bas leert je kind spelenderwijs een heleboel nieuwe vaardigheden. Tijdens het thema ‘Eet smakelijk’ proeft je peuter bijvoorbeeld stukjes groente en fruit en ontdekt of hij of zij met een vork kan eten, maar leert ook waar eten vandaan komt en knutselt een eigen placemat.

Door de activiteiten die je peuter binnen de thema’s doet maakt hij of zij kennis met begrippen als: groot en klein, dichtbij en ver weg, boven en onder, naast en in. De liedjes die we samen zingen stimuleren de spraak- en taalontwikkeling en leren je peuter beginnend tellen, vriendjes maken, delen, op de beurt wachten en te bewegen op muziek wat goed is voor de lichamelijke ontwikkeling.

Goede voorbereiding basisschool

Wanneer je peuter straks vier jaar wordt en hij of zij gaat naar de basisschool, verandert er best veel. Dankzij Peuterstart is de overstap van de peutergroep naar de basisschool straks een stuk minder groot. Kibeo heeft een goede samenwerking met basisscholen, waardoor de thema’s van de peuters goed aansluiten op de programma’s van de kleuterklas.

Observatiemethode KIJK!

We volgen de totale ontwikkeling van je kind

Met de methode KIJK! volgen de pedagogisch medewerkers de totale ontwikkeling van je kind van 0 t/m 3 jaar. Hierdoor weten zij precies waaraan je kind behoefte heeft en geven altijd de juiste hoeveelheid uitdaging door de activiteiten daarop af te stemmen.

Als uit de observaties blijkt (of als er een indicatie is van de jeugdgezondheidszorg) dat je kind een extra steuntje in de rug kan gebruiken, mag hij of zij gratis 1, 2 of soms zelfs 3 extra dagdelen naar de opvang komen. Dit geldt ook als we merken dat je kind juist extra uitdaging kan gebruiken. Voor deze extra dagdelen kun je terecht bij onze peuterplus-groepen. Uiteraard wordt dit altijd eerst met je overlegd.

De gegevens uit de KIJK!-observaties worden, als je kind bijna 4 jaar is, overgedragen aan de basisschool. Ook dit gebeurt uiteraard alleen met je toestemming. Richtlijnen voor de hoeveelheid extra dagdelen verschilt per gemeente.

Ouders vertellen over peuteropvang bij Kibeo

Gemeentelijke tegemoetkoming

De overheid vindt het erg belangrijk dat alle peuters de kans krijgen om met leeftijdsgenootjes naar de dagopvang te gaan. Dit is goed voor de ontwikkeling van je kind, want hier maakt je peuter vriendjes, leert tellen, zingt liedjes en nog veel meer! Zo is je kind, wanneer hij of zij 4 jaar wordt, goed voorbereid op de basisschool.

Om dit extra te stimuleren, komen sommige gemeenten je tegemoet in de kosten voor dagopvang. Welke regeling voor jou geldt hangt af van een aantal factoren; krijg je kinderopvangtoeslag of betaal je een maandelijkse ouderbijdrage? En daarnaast, heeft je kind wel of geen verwijzing vanuit de jeugdgezondheidszorg? Bijvoorbeeld omdat hij of zij een taalachterstand heeft. Check hieronder welke (extra) regelingen er in jouw gemeente zijn!

Kies hieronder de situatie die bij je past.