MJL_2511 MJL_2511
Nieuws

Kibeo Kalenderdagen 2024

Graphic
Gepubliceerd 21 december 2023

De ontwikkeling van de kinderen is voor Kibeo het allerbelangrijkst. Daarom staan er in 2024 weer een hoop toffe en leerzame activiteiten op de planning. In dit nieuwsbericht lees je wat je kind en zijn of haar vriendjes kunnen verwachten.  

Nationale Voorleesdagen (24 januari t/m 3 februari 2024)
Zoals de naam al zegt, staat de opvang tijdens de Nationale Voorleesdagen in het teken van lezen en voorlezen. Lezen verrijkt, inspireert, prikkelt en geeft een hoop plezier. Voorlezen is ontzettend goed voor de taalontwikkeling én de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.  

Vriendjesweek (26 februari t/m 1 maart 2024) 

Bij Kibeo maakt je kind zijn of haar eerste vriendjes. Soms vriendschappen die een leven lang meegaan. Tijdens de vriendjesweek gaan de kinderen samen aan de slag met vriendschappen en vriendschappen sluiten.  

Week van de Veiligheid  (15 t/m 19 april 2024) 

Bij Kibeo hebben we 2 keer per jaar de ‘Week van de Veiligheid’. Tijdens deze week besteden we samen met de kinderen extra aandacht aan de veiligheid van al onze vestigingen. Bijvoorbeeld in de vorm van een ontruimingsoefening of veiligheidscheck.   

Opa- en oma week (3 t/m 7 juni 2024) 

Opa’s en oma’s spelen een grote rol in de levens van hun kleinkinderen. Daarom mogen zij deze week ook komen spelen op de opvang. Zo zien ze wat de kinderen allemaal doen en leren tijdens een dag bij Kibeo. Speciaal voor deze week worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud!   

Modderweek (24 t/m 28 juni 2024) 

Wist je dat spelen in de modder heel goed is voor kinderen? Modderspel stimuleert het creatieve vermogen van kinderen. Bij Kibeo spelen we daarom de hele week met modder. Deze week krijgen alle kinderen de kans om te ontdekken, te beleven en vooral lekker onder de modder te zitten!  

Kibeo’s feestje (2 t/m 6 september 2024) 

Een feestje op de vestiging voor de kinderen en hun ouders. Iedere vestiging zorgt voor een gezellig programma met hapjes en drankjes om samen van te genieten.   

Nationale Sportweek (16 t/m 20 september)
Tijdens de Nationale Sportweek besteedt Kibeo nog meer aandacht aan sport. Bij Kibeo vinden we de lichamelijke beweging van kinderen erg belangrijk. Waarom? Het is gezond en ook nog eens superleuk om samen te doen!

Week van de Veiligheid (7 t/m 11 oktober 2024) 

Bij Kibeo hebben we 2 keer per jaar de ‘Week van de Veiligheid’. Tijdens deze week besteden we samen met de kinderen extra aandacht aan de veiligheid van al onze vestigingen. Bijvoorbeeld in de vorm van een ontruimingsoefening of veiligheidscheck.   

Kinderen zijn de baas op de BSO (18 t/m 22 november 2024) 

Deze week zijn de rollen omgedraaid, want de kinderen zijn de baas. Zij mogen beslissen wat ze die week gaan doen. Tijdens zo een week leren kinderen een heleboel, zoals een eigen mening vormen en dat deze ertoe doet. Daarnaast leren kinderen voor zichzelf opkomen en raken ze meer betrokken bij BSO-activiteiten.