Kibeo Molenlaan Sommelsdijk-15 Kibeo Molenlaan Sommelsdijk-15

Samenwerken Kibeo - Overheid

Graphic

De gemeente is een belangrijke partij als het gaat om de ontwikkeling van het jonge kind. Enerzijds als het gaat om toezicht en wet- en regelgeving, maar anderzijds ook voor huisvesting en bijvoorbeeld het toekennen van subsidies voor (peuter)opvang.

Met iedere gemeente binnen ons werkgebied hebben we nauw contact. Zo ontvangen we regelmatig diverse contactpersonen vanuit de gemeenten zoals beleidsmedewerkers of raadsleden op onze vestigingen. Zo geven we hen op een laagdrempelige manier een kijkje onder de motorkap van de kinderopvang.

Wat kunnen wij betekenen voor gemeenten?

We zijn gesprekspartner bij vraagstukken over kindvoorzieningen binnen een gemeente. Dankzij onze ervaring en ons netwerk zijn we in staat om mee te denken over beleidsvorming rondom de ontwikkeling van jonge kinderen en adviseren we hierin. We vervullen een verbindende rol tussen diverse stakeholders binnen een gemeente.

Of het nu gaat over meedenken over nieuwbouw van een multifunctioneel centrum of extra aandacht voor taalontwikkeling in een achterstandswijk. Onze medewerkers werken lokaal en weten wat er speelt in de regio. Hierdoor kunnen we praktisch meepraten en -denken over specifieke situaties.

Ook samenwerken?

We gaan graag het gesprek aan om te onderzoeken op welke manier we elkaar kunnen versterken. Zien we kansen en overeenkomsten in onze missie, visie en doelen? Dan gaan we graag de samenwerking met je aan. Samen laten we kinderen opgroeien tot gezonde, sociale en verantwoordelijke jongvolwassenen. Voor een samenleving van nu en van de toekomst.

Neem contact met ons op