MJL_0759 MJL_0759

Wereldmakers

Graphic

Bij Wereldmakers beleeft je kind avonturen op de BSO en ontdekt zij of hij steeds weer een nieuwe wereld. Wereldmakers bestaat uit 10 verschillende werelden, met allemaal een eigen thema. Doet je dochter proefjes in de techniekwereld, leeft je kind zich helemaal uit in de sportwereld of is je zoon één van de muzikanten in de muziekwereld? Alles is mogelijk!

Bij Wereldmakers werken we samen, we ontdekken talenten en verbreden onze horizon door nieuwe dingen te ervaren. We ontdekken én ontwikkelen interesses en talenten. We komen erachter wat we leuk vinden en waar we meer van willen leren. Je kind kiest iedere dag opnieuw naar welke wereld zij of hij wil. Samen met de andere kinderen doen ze een activiteit of spel in deze wereld.

Lekker ontspannen en jezelf zijn

In ieder kind schuilt een bron van talent en creativiteit. Bij Wereldmakers komen deze eigenschappen helemaal tot bloei. Daarom is Wereldmakers een plek met volop kansen om nieuwe dingen te ontdekken, lekker te ontspannen en waar je vooral jezelf mag zijn.

Wereldmakers maakt van buitenschoolse opvang echt een beleving voor kinderen van 4-13 jaar. Naast een hoop plezier, beleven kinderen samen waardevolle momenten. Ze ontdekken de kunst van samenwerken en vriendschappen sluiten, ze worden geïnspireerd om nieuwe kanten van zichzelf te ontdekken en geprikkeld om nieuwe activiteiten te doen. Van muziek tot creatieve houtbewerking en van sport tot koken en bakken. Zo groeien kinderen op een ontspannen manier in hun ontwikkeling en ontdekken ze eigen nieuwe talenten.

Ontdekken, experimenteren en groeien

De kracht van eigen ontdekkingen en experimenteren is het uitgangspunt van Wereldmakers. Kinderen kunnen zelf kiezen uit een breed en divers aanbod. Op basis van wat ze al kunnen en wat ze graag willen doen, krijgen ze eigen verantwoordelijkheid. Hierbij blijft het kind altijd het middelpunt van onze aandacht. Wereldmakers is een open omgeving waar kinderen veel plezier beleven. Soms gaat er iets anders dan verwacht. Dat is niet erg, daar kun van je leren en jezelf ontwikkelen. Het gaat vooral om de ontdekkingsreis van elk kind en minder om het einddoel. Zo worden de activiteiten leuk en betekenisvol.

Bij Wereldmakers kijken we goed naar de leefwereld, de interesses en behoeften van het kind. De pedagogisch medewerker stapt in de leefwereld van het kind door vanuit een gelijkwaardige houding een relatie aan te gaan. Ze gaan samen ontdekken en leren van elkaar.

Wereldmakers biedt kinderen een veilige omgeving waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Dit geeft ruimte voor creativiteit en kan voor kinderen om zich te uiten met interactieve activiteiten. Kortom Wereldmakers wil kinderen aanmoedig en aanwakkeren om in vrijheid nieuwe dingen te ontdekken en zelf op een leuke en ontspannen manier aan hun ontwikkeling te werken.

Waar vind je Wereldmakers?

Wereldmakers is een label voor buitenschoolse opvang bij Kibeo en wordt op 10 verschillende BSO’s aangeboden. Per BSO zijn er verschillende werelden te ontdekken.

Provincie Noord-Brabant

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Ontdek alle werelden!

Werelden Wereldmakers