Foto spelen in de modder 2024 Foto spelen in de modder 2024
In de media

Een hele week modderpret bij Kibeo

Graphic
Gepubliceerd 1 juli 2024

Op vrijdag 28 juni is het Nationale Modderdag. Maar bij Kibeo en Wiedewei hebben ze niet genoeg aan één dag modderpret. Daarom hebben zij deze modderige dag uitgesmeerd tot een hele ‘modderweek’. De kinderen beleefden deze week extra veel plezier en leerden een heleboel. Maar naast leuk en leerzaam kent spelen in de modder nog meer voordelen.  

De natuur ontdekken en spelenderwijs op verkenning gaan

Op de vestigingen van Kibeo en Wiedewei vinden ze het belangrijk dat kinderen spelenderwijs leren en buiten op ontdekking gaan. Van glibberen en kliederen in de modder tot modderschilderijen en moddersoep maken. Tijdens de modderweek die van maandag 24 t/m vrijdag 28 juni duurt, doen de kinderen bij Kibeo en Wiedewei zoveel mogelijk activiteiten die te maken hebben met modder. Op deze manier ontdekken zij de natuur en gaan ze spelenderwijs op verkenning.  

In de modder spelen zorgt voor een beter immuunsysteem bij kinderen

Spelen in de modder kent een heleboel voordelen. Tijdens de modderactiviteiten zijn de kinderen vanzelfsprekend buiten. Dat is gezond, want het zorgt voor de aanmaak van vitamine D en niet te vergeten voor lichaamsbeweging en dat bevordert een gezonde leefstijl. Nog een ander voordeel is dat spelen in de modder positief bijdraagt aan de weerstand van kinderen en zo zorgt voor een beter immuunsysteem.  

Motorische ontwikkeling en creativiteit stimuleren met modderactiviteiten

Tijdens de modderactiviteiten zijn kinderen bezig met verschillende vormen en structuren. Dit is goed voor de motorische ontwikkeling. Tegelijkertijd dompelen ze zich tijdens het spelen in de modder helemaal onder in hun eigen fantasie. Ze bedenken zelf activiteiten en spellen met hun eigen regels. Wat ontzettend goed is voor hun creativiteit en verbeeldingskracht. Kortom, een leuke, leerzame en vooral blubberige week! 

Ben je benieuwd naar alle Kibeo kalenderdagen van 2024? Bekijk het nieuwsbericht op onze website of hou onze Instagram of Facebook in de gaten.