Kinderopvang in gemeente Hoeksche Waard-D Kinderopvang in gemeente Hoeksche Waard-D

Kinderopvang in gemeente Hoeksche Waard

Graphic

Mogelijkheden voor kinderopvang in Hoeksche Waard

Als je aan het werk gaat, wil je zeker weten dat je kind in goede handen is. Een fijne, veilige plek, waar je kind met liefde wordt verzorgd en waar het met plezier naartoe gaat. Bij kinderopvang Kibeo, ons groene label Wiedewei óf ons label voor reformatorische kinderopvang Elorah, kan je kind terecht voor dagopvang, peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal of crèche) of buitenschoolse opvang. We bereiden je kind liefdevol voor op de toekomst. Bij ons maakt je kind vriendjes en ontwikkelt sociale vaardigheden in een warme en veilige omgeving. We stimuleren zelfvertrouwen en bieden volop ruimte voor talentontwikkeling. Ieder op het eigen tempo. Toegankelijk en dichtbij! Ook in de gemeente Hoeksche Waard staan we graag klaar voor jou en je kind. Lees hieronder meer over kinderopvang voor jouw kind en onze mogelijkheden in de gemeente Hoeksche Waard.

Blije baby

In de babygroep krijgt je baby de liefdevolle verzorging en aandacht die hij of zij nodig heeft. Op zachte kleden kan je kindje leren kruipen en hij of zij speelt in de grondbox met andere baby’s. De eerste vriendjes leert je kindje kennen op de dagopvang. Hoe klein je kindje ook is, kinderen reageren op elkaar, herkennen elkaar en zoeken elkaar op.

Door kleine, speelse en afwisselende bezigheden, zoals in de spiegel kijken, kruipen over de mat of voorlezen, ondersteunen we de ontwikkeling van je kindje.

Lees meer over dagopvang

Peuters ontwikkelen al echt een eigen karakter

Je kind voelt zich snel thuis op onze kleurrijke, sfeervolle vestigingen. We hebben in onze peutergroep, voorheen peuterspeelzaal of crèche, veel plezier en zorgen voor de juiste balans tussen activiteit en rust. Aan het einde van de ochtend of de dag neem je je peuter weer vrolijk mee naar huis.

Bij Kibeo leert je peuter vanaf 2 jaar spelenderwijs een heleboel. De Peuterstart thema’s stimuleren de ontwikkeling van je kind en sluiten goed aan op die van de basisschool. Je peuter leert beginnend tellen, vriendjes maken, delen en de liedjes die we samen zingen stimuleren de spraak- en taalontwikkeling. Een goede voorbereiding op de basisschool, waar we nauw mee samenwerken!

Lees meer over peuteropvang

Gemeentelijke tegemoetkoming

De overheid vindt het erg belangrijk dat alle peuters de kans krijgen om met leeftijdsgenootjes naar de dagopvang te gaan. Dit is goed voor de ontwikkeling van je kind, want hier maakt je peuter vriendjes, leert tellen, zingt liedjes en nog veel meer! Zo is je kind, wanneer hij of zij 4 jaar wordt, goed voorbereid op de basisschool.

Om dit extra te stimuleren, komen sommige gemeenten je tegemoet in de kosten voor dagopvang. Dit geldt zowel voor peuters die een extra steuntje in de rug nodig hebben, als voor ouders die géén recht hebben op kinderopvangtoeslag en dus een maandelijkse ouderbijdrage betalen.

Bekijk onder welke regeling je valt in gemeente Hoeksche Waard:

Kies hieronder de situatie die bij je past

Ontspannen na schooltijd

Na een intensieve dag op school, kan je kind bij onze BSO nieuwe talenten ontdekken, lekker knutselen, spelen en op ontdekking met vriendjes en vriendinnetjes. Je kind kan kiezen uit allerlei activiteiten. Van even chillen op de bank met een boek, samen met vriendjes spelletjes doen, een leuke workshop volgen of buiten spelen op het grote groene plein. In overleg kan alles, want zo gaat het thuis vaak ook.

Lees meer over Buitenschoolse opvang

Altijd een vestiging in de buurt