Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Maar er viel natuurlijk genoeg te beleven in de tussentijd. Daarom ben ik er weer met een gezellig praatje over mij en het leven met onze 3 meiden.

Fien is inmiddels een echte tiener, Jet een stoere meid van 8 jaar en Kaat is (vaak) een gezellige kleuter. Kaat zit inmiddels een half jaartje op school en heeft het daar prima naar haar zin. Ze vindt werken in de kring leuk, maar liever speelt ze in de hoeken. Opruimen is niet haar hobby, maar ook dat moet af en toe gebeuren. Op haar school zijn er bepaalde regels en natuurlijk hebben we die thuis ook.

Structuur en duidelijkheid
Als pedagogisch medewerker weet ik hoe belangrijk duidelijkheid en structuur voor kinderen is. Maar inmiddels weet ik ook dat ik hier thuis, zeker met 3 kinderen, wat makkelijker in ben geworden. Met als gevolg dat deze regeltjes dan ook wat sneller overtreden worden. Zo was Kaat laatst een beetje opstandig en toen ik vroeg hoe dat kwam antwoordde ze: “De regels van thuis zijn ook zó moeilijk. Die van school weet ik allemaal precies!” Oei, zo werd er weer even een spiegel voor gehouden, want ze heeft gelijk; hoe duidelijker de regels, des te makkelijker is het om je er aan te houden! Dus we houden ons weer een tijdje wat strakker aan de regeltjes, om dit uiteindelijk weer steeds meer los te laten 🙂

Herken jij dit ook? Ik ben benieuwd!

nl_NL